Eseménynaptár

Henry Kissinger: Az állam vezetéséről – Könyv bemutató az MCC-ben

Henry Kissinger: Az állam vezetéséről című könyvét Dr. Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője mutatja be az MCC következő előadásán.

2024. április 11, csütörtök
17:00
  • Hallgatóknak
  • Munkatársak
  • Oktatás

Időpont: 2024. április 11. (csütörtök) 17 óra

Helyszín: miskolci MCC képzési központ, (Miskolc, Szemere Bertalan u. 4., bejárat a Csizmadia köz 1-3. felől)

Az előadás előzetese az esemény meghívójából: „Kevés kortársunkról mondható el, hogy tanúja volt szinte a teljes 20. századnak. Még kevesebbekről, hogy tevékenyen formálták is azt. Ezen kevesek egyike a Nobel-békedíjas Henry Kissinger, az Egyesült Államok legnagyobb hatású nemzetbiztonsági főtanácsadója, Nixon és Ford elnök külügyminisztere, majd számos későbbi elnök tanácsadója. Iránymutatására – legutóbb az ukrajnai háború ügyében – mind a mai napig élénken figyel a nemzetközi közvélemény.

Legutóbbi könyvében az államvezetésről értekezett, hat kiemelkedő 20. századi vezető (Konrad Adenauer, Charles de Gaulle, Li Kuang-jao, Richard Nixon, Anvar Szádát és Margaret Thatcher) stratégiáját elemezve. Kissinger nem először vetette papírra gondolatait a fenti vezetők némelyikéről, meglátásai mégis meglepően újszerűen hatottak. Vajon kié lehetett az alázat, kié az egyensúly, kié a kiválóság és kié az akaraterő stratégiája? És miért fontos, hogy jól válasszuk meg a stratégiánkat? Többek között erről is beszél előadásában vendégünk, Dr. Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetőjeˇ.”

Az előadóról: Dr. Kiss Rajmund, az MCC Diplomáciai Műhelyének vezetője 2000-ben, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudományi Karán szerezte meg első diplomáját. Ezt követően marketinget és kereskedelmet tanult Stockholmban, majd 2004-ben vállalatvezetési képzési programon vett részt Tokióban. 2006 és 2008 között hazánk legnagyobb ipari csoportja, a Videoton Holding Zrt. üzletfejlesztési igazgatója volt. Diplomata karrierjét Magyarország Szingapúri Nagykövetségén, a Külgazdasági iroda vezető diplomatájaként kezdte 2008-ban. A két ország gazdasági kapcsolatai mellett regionális külgazdasági diplomata feladatot kapott hazánk Indonézia, Malajzia és Fülöp-szigetek gazdasági képviseletére is.

20240411_Az állam vezetéséről-A3

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír