Eseménynaptár

„Nagypálya – Tehetségképzés a labdarúgó-akadémiákon” – pódiumbeszélgetés az MCC-ben

Rábai Dávid, a Nagypálya című könyv szerzője és Simon Miklós a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója lesz a vendég az MCC képzési központban.

2024. április 22, hétfő
18:00
  • Campus
  • Egyetem
  • Hallgatóknak
  • Időpont: 2024. április 22. (hétfő) 18 óra
  • Helyszín: miskolci MCC képzési központ, (Miskolc, Szemere Bertalan u. 4., bejárat a Csizmadia köz 1-3. felől)

 

A részvételi szándékot kérik jelezni!

Az előadás vendégei:

  • Dr. Rábai Dávid, a mű szerzője, a Debreceni Egyetem Gyermeknevelési-és Gyógypedagógiai Kar adjunktusa
  • Simon Miklós, a DVTK Labdarúgó Sportakadémia szakmai igazgatója

Az előadás előzetese az esemény meghívójából: A magyar futball az elmúlt évtizedekben rendkívül sok kritikát kapott, hiszen az egykoron világszínvonalon teljesítő hazai labdarúgás utolsó fél évszázadára egészen a legutóbbi időkig a tartós és egyre erőteljesebb visszaesés volt jellemző. A szakemberek többsége azon az állásponton van, hogy az utánpótlás-fejlesztés az a kulcsterület, amely segíthet megfékezni a hanyatlást, illetve jelentősen előmozdíthatja a magyar futball felzárkózását a nemzetközi élvonalhoz.

Rábai Dávid Nagypálya című hiánypótló kötetének alapja egy több éven át tartó tudományos igényű kutatás, amelynek keretében a szerző számos nézőpontból alaposan körüljárta a tehetséggondozás és az utánpótlás-nevelés határterületét. Elsődleges célja az volt, hogy bemutassa a magyar labdarúgó-akadémiák működési sajátosságait és pedagógiai jellemzőit.

Vendégeinkkel többek között olyan kérdésekre keressük a válaszokat, hogy megéri-e szülőként energiát és anyagi erőforrásokat fektetni abba, hogy gyermekünk akadémista labdarúgó legyen, illetve fiatalként megéri-e áldozatot hozni egy bizonytalan kimenetelű sportpályafutás érdekében. Mindenki profi játékos lesz, aki az akadémián végez? Mit ad az akadémia egy fiatalnak: csak technikai és taktikai tudást sajátít el, vagy valami plusz képességet is kap, amit az élet más területein is hasznosítani tud?

20240422_Nagypálya-A3

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír