Cover EUG2024

Európai Egyetemi Játékok 2024 – Debrecen-Miskolc

Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) megbízásából a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) a Debreceni Egyetemmel, a Miskolci Egyetemmel, a Nemzeti Rendezvényszervező Ügynökséggel, valamint Debrecen és Miskolc városával közösen 2024. július 12-24. között Európai Egyetemi Játékokat (EUG) rendez. A két városban összesen 17 sportágat felvonultató multisport eseményre várhatóan 40 ország, 400 egyeteméről több, mint 5000 résztvevő érkezik.

Az Európai Egyetemi Játékok a világ egyik legnagyobb multisport rendezvénye, amelyen az európai egyetemek sportolói mérik össze tudásukat. A rendezvényt kétévente rendezi meg valamely egyetemi város. Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) 2018-as, a madridi közgyűlésén meghozott döntésének értelmében Debrecen és Miskolc ad otthont a hatodik Egyetemi Játékoknak, amely hazánk legnagyobb létszámú sporteseménye lesz az 1965-ös nyári Univerziádé óta.

Miskolci Egyetem szerepe

A Miskolci Egyetem a Debreceni Egyetemmel közösen, 2018-ban nyerte el a hatodik EUG megrendezésének a jogát. Az Európai Egyetemi Sportszövetség (EUSA) által életre hívott versenysorozat az egyetemi sport népszerűsítésén felül az európai egyetemi intézményrendszer erősítését is célul tűzte ki. A rendező egyetemek kiváló lehetőséget kapnak saját erősségeik, oktatási eredményeik népszerűsítésére, előremutató kapcsolatokat alakíthatnak ki az esemény kapcsán látótérbe kerülő több száz európai intézménnyel.

A 2024-es esemény alatt a Miskolci Egyetem területét birtokba veszik az Európa minden országából érkező sportolók, és az őket kísérő szakemberek. Az elsődleges szállást az egyetemi kollégiumok, az étkeztetést a menza biztosítja, a sportversenyek egy részének pedig a Körcsarnok, valamint az újonnan megépülő Egyetemi Teniszcentrum, valamint szintén vadonatúj Strandröplabda Központ biztosítja majd a helyszínt.

Örökség

Az Egyetemi Játékok sokezer európai egyetemista sportoló, és szakember mellett nagymértékű infrastrukturális fejlesztést is jelent, amelyet mintegy 20 milliárd forint értékben a Magyar Állam biztosít a Miskolci Egyetem számára. Ezen összegből megújulnak a Bolyai Kollégium épületei, vadonatúj tenisz és strandröplabda központ épül, valamint megújul a menza épülete is.

EUG2024 Logo_color_vertical

Csatlakozz a csapathoz! Legyél több, mint Önkéntes!

Jelentkezési határidő: 2024.05.31., 23:59

Jelentkezz még ma a 2024. július 12-24. között megrendezésre kerülő Európai Egyetemi Játékok csapatába. További információkat, illetve a jelentkezési felületet a következő link segítségével éred el.

regisztráció

A fesztiválszezon kellős közepén légy részese egy igazán nagy eseménynek, ahol a sport mellett az életreszóló kalandok, új élmények, változatos munkatapasztalatok, és új barátságok várnak rád. Nemzetközi környezetben, felelősségteljes munkavégzés közben gyakorolhatod angol vagy egyéb nyelvtudásod. Részese lehetsz egy multisport rendezvény szervezésének. Hiszen te is tudod – This is the START of your LIFE.

A szervezők az önkénteseknek biztosítanak formaruházatot, étkezést, szállást, részvételi lehetőséget a kísérő programokon. Szabadon választható tárgy keretében krediteket is gyűjthetsz, valamint közösségi szolgálati órákat is igazolunk.

A szervezők az önkénteseket a következő pozíciókra várják: akkreditáció, catering, csapatkísérő, egészségügyi csapat önkéntes, Fan Zone és Side Events önkéntes, info pult, média munkatárs, versenylebonyolítás, VIP-Protokoll.

A jelentkezés során előnyt élveznek azok, akik a teljes eseményen velünk tartanak, illetve aktív nyelvtudással rendelkeznek.

Kérdés esetén itt érsz el minket: eug2024@sportonkent.hu

Volunteers_poszt_4.5_HUN (1)

European Universities Games 2024

Debrecen – Miskolc, 2024.07.12-24.

EUG2024_A_210x148mm_ENG

Videók

Bővebben

További videók a European Universities Games 2024 YouTube csatornáján

Bővebben
EUG2024 Logo_color_horizontal_2