Hírek

Önkéntesként segíthetsz 10 sportág miskolci multisport eseményén 

Hazánk eddigi legnagyobb létszámú multisport eseményét, az Európai Egyetemi Játékokat (EUG) július 12-24. között rendezik meg Miskolcon és Debrecenben. A színvonalas rendezéshez nélkülözhetetlen önkéntesek jelentkezését május 31-ig várják. 

  • Campus
  • Egyetem
  • EUG
  • Hallgatóknak
  • Sport
2024. május 10.

A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Debrecen és Miskolc városával, a Debreceni Egyetemmel, valamint a Miskolci Egyetemmel közösen 17 sportágban rendezi meg a 2024-es Európai Egyetemi Játékokat, melyre várhatóan 40 ország, közel 400 egyeteméről, közel 5000 versenyző érkezik. Miskolc a judo, a karate, a kosárlabda, a kick-boksz, a röplabda, a sakk, a strandröplabda, a taekwondo, a tenisz és a vízilabda küzdelmeinek ad otthont.

Az EUG 2024 lebonyolításához több száz önkéntesre van szükség: egyetemistákra, középiskolásokra és bárkire, akinek kedve van egy ilyen nagyszabású eseményen a segítő közreműködésre. A szervezők az önkénteseknek formaruházatot, étkezést, korlátozott mennyiségben szállást, illetve számos kísérő programra részvételi lehetőséget biztosítanak.

Az önkéntesség számomra nagyon fontos, mert azon kívül, hogy segíthetek másoknak és hozzájárulhatok egy-egy esemény sikeres lebonyolításához, rengeteg pozitív élményt és tapasztalatot szerezhetek. Az önkénteskedés során olyan emberekkel találkozhatok, akik hasonló érdeklődéssel rendelkeznek. Emellett nagyszerű lehetőség arra is, hogy fejlesszem a szervező- és kommunikációs készségemet.

– fogalmazott Tóth Vanda, válogatott karate versenyző, a Miskolci Egyetem Gazdaságtudományi Karának hallgatója az önkénteséggel kapcsolatban.

Mint mondja, általa kicsit kilép a mindennapi rutinból, új impulzusokkal töltődik fel és pozitív változások is érik.

Tavaly nyáron részt vettem a miskolci Tollaslabda és Vízilabda Európai Egyetemek Bajnokságán (EUC), ahol a hangulat fantasztikus volt, ami tovább erősítette bennem az önkéntesség és sport iránti elkötelezettségemet, ezért is jelentkeztem a júliusi EUG 2024 önkéntes programjára. Arra biztatok mindenkit, aki szereti a sportot, szereti a várost, fogékony az önkéntes munka iránt, jelentkezzen, és csapatként tegyük még sikeresebbé ezt a fantasztikus sporteseményt!

Jelentkezés és bővebb információ: www.eug2024.eu/volunteers

MEFOB_FullHD kreatív_2

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír