Hírek

„A diploma sok ajtót kinyit”

„A gazdaság várja a tudást, a lendületet, az új erőt. A diploma sok ajtót kinyit” – fogalmazott Bihall Tamás, a vármegyei iparkamara elnöke a Gépészmérnöki és Informatikai Kar és a Bartók Béla Zeneművészeti Kar diplomaátadóján, a Miskolci Egyetem Szenátusának 2024. június 27-én délelőtt tartott nyilvános ünnepi ülésén.

  • BBZK
  • Campus
  • Egyetem
  • GÉIK
  • University
2024. június 27.

Gépészmérnöki és Informatikai Karon és a Bartók Béla Zeneművészeti Karon végzett hallgatók a Miskolci Egyetem Szenátusának ünnepi ülésén vették át diplomájukat. A 2023/2024 tanév II. félévében a Gépészmérnöki és Informatikai Karon (GÉIK) 212 fő, a Bartók Béla Zeneművészeti Karon (BBZK) 50 fő szerzett oklevelet. Diplomájukat Prof. Dr. Szűcs Péter rektorhelyettes, Prof. Dr. Siménfalvi Zoltán, a GÉIK dékánja és Dr. Papp Sándor, a BBZK dékánja adta át.

A frissdiplomásokat elsőként Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke köszöntötte, aki elmondta: mintegy 45 ezer céget képviselve egyértelmű számára, hogy a mérnök és informatikus szakmák a legkeresettebek a munkaerőpiacon. A tudás bizonyítására pedig „valamennyien kiváló diplomát szereztek egy kiváló egyetemen.

Szükség van arra a tudásra, arra a lendületre, arra az új erőre, amit színrelépésük a gazdaság köreiben jelenteni fog”

– fogalmazott.
„Az észszerűen élő ember alkalmazkodik a világhoz, az észzerűtlenül élő ragaszkodik ahhoz, hogy a világot próbálja magához igazítani” – idézte Bernard Shaw drámaírót Bihall Tamás azzal kapcsolatban, hogy folyamatosan a változások korát éljük, amit a mesterséges intelligencia használata jelentősen felgyorsított.
„A diploma sok ajtót fog kinyitni” – jelentette ki Bihall Tamás. Meglátása szerint az egyetemi évek után az „élettanulás” időszakában is célokra van szükség, a sikerhez apró sikereken keresztül vezet az út. Mint mondta: jó muníciót ad ehhez a Miskolci Egyetemnek az a törekvése, hogy a gazdaság, a vállalatok igényeihez igazítva alakítja azt a tudást, amivel a munka világában is boldogulni lehet.

24-06-27_GEIK-BBZK-diploma (1)
Ünnepi köszöntőt mondott Dr. Papp Sándor, a zeneművészeti dékánja

A műszaki és az informatikai szakterület, valamint a zeneművészet képviselői egy igazi universitas hallgatójaként szerezhették meg oklevelüket – mondta köszöntőjében Dr. Papp Sándor, a Bartók Béla Zeneművészeti Kar dékánja. „A széles oktatást és kutatási profillal rendelkező Miskolci Egyetemen

az egymástól látszólag távol álló szakterületek képviselői szaktudásukat, képességeiket közös célok érdekében tudják integrálni. Ezzel a tudomány, a gazdaság és a társadalom igényeit, céljait hatékonyan tudja szolgálni”

– jelentette ki.
A múlt és a jövő, a tradíció és az innováció meghatározó a Miskolci Egyetem életében, ennek birtokában az intézmény 21. századi színvonalon képes kiszolgálni a hallgatóit. Az egyetem által nyújtott képzések korszerűsítése, a magas szintű tantárgyi követelmények teljesítése egyfajta zálogát is jelentik a kiadott diplomák értékállóságának, a képzések elismertségének, az egyetem szakmai hírnevének – fogalmazott Dr. Papp Sándor dékán.

24-06-27_GEIK-BBZK-diploma (3)
A Gépészmérnöki és Informatikai Kar frissdiplomásai

Díjak, elismerések

A GÉIK és a BBZK diplomaátadó szenátusülésén adták át a habilitációs oklevelet, a Ph.D doktori okleveleket, majd a Gépészmérnöki és Informatikai Kar legmagasabb kitüntetését, a Miskolci Egyetem Nemzetközi Hallgatói Nagykövete elismerést, továbbá a Bosch-díjat és a Gábor Dénes Diplomamunka Pályázat okleveleit.

Habilitációs oklevelet szerzett Dr. Hriczó Krisztián, a Miskolci Egyetem docense, Ph.D doktori oklevelet Kovács László, Matusz-Kalász Dávid és Ahmad Reda.

A Gépészmérnöki és Informatikai Kar legmagasabb elismerését, a Professor Honoris Causae Facultatis Artium Mechanicarum et Rerum Informaticarum Universitatis Miskolciensis kitüntetést a közel öt évtizeden át végzett magas szintű és elkötelezett oktatási és kutatási tevékenysége elismeréseként Dr. habil Palotás Béla vehette át.

A „Miskolci Egyetem Hallgatói Nagykövete” címet kiemelkedő tanulmányi eredményével, tudományos és szakmai sikereivel, valamint a Miskolci Egyetem és annak közössége érdekében végzett közösségi munkájával Nomuun Bayarsaikhan, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar hallgatójának ítélték oda.

A BOSCH-díjat Séra Dalma logisztikai mérnöki alapszakos hallgató kapta meg, míg a Gábor Dénes Diplomamunka Pályázat díját Farkas Ádám mérnökinformatikus alapszakon végzett hallgató vette át.

A ME Hallgatói Önkormányzata a hallgatókkal való kiemelkedő kapcsolata, együttműködő- és segítőkészsége, valamint az egyetemi oktatásfejlesztés érdekében végzett munkája elismeréseként Kiváló Oktató diplomát adományozott Dr. Maros Zsoltnak, a GÉIK egyetemi docensének és Dr. Soós Gábornak, a BBZK vonós intézetének igazgatójának.

A hallgatói érdekképviselet terén, valamint az egyetemi diák- és közéletben végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként Becsületdiplomát vehetett át a GÉIK-n Timkó Attila gépészmérnök alapszakon végzett hallgató, a BBZK-n Bitter Bettina klasszikus hangszerművész szakon és zeneművész tanár mesterképzésben végzett hallgató, valamint Baksi Viktória osztatlan tanári-zenetanár szakon végzett hallgató.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír