Hírek

A Miskolci Egyetem is csatlakozik az Education Hungary programhoz

Magyarország bővíti az Education Hungary irodáját Kenyában. A partnerségi programhoz, amelynek keretében átfogó segítséget nyújtanak a magyarországi képzési lehetőségek iránt érdeklődő diákoknak, a Miskolci Egyetem is csatlakozik.

  • Egyetem
  • Oktatás
  • Ösztöndíj
  • Partnerek
2024. március 28. / Frissítve: 2024. április 15. 10:09

Magyarország hatmilliárd forintnyi kötött segélyhitel-programot indít Kenyában, amelynek keretében a vállalati és az agráriumot érintő támogatások mellett oktatási segítséget is nyújt a kelet-afrikai országnak – jelentette be Szijjártó Péter külügyminiszter március 27-én Nairobiban.

A miniszter az Education Hungary iroda bővítésének ünnepélyes bejelentésén közölte, hogy az alapító Pécsi Tudományegyetem, Debreceni Egyetem, IBS Nemzetközi Üzleti Főiskola, illetve Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem mellett a Miskolci Egyetem és a Soproni Egyetem is csatlakozott a programhoz, amelynek keretében átfogó segítséget nyújtanak a magyarországi képzési lehetőségek iránt érdeklődő diákoknak.

Hazánk évente kétszáz kenyai diák számára biztosít felsőoktatási ösztöndíjat, és nagyon népszerű a program, hatalmas a túljelentkezés, ezért fontolóra fogják venni a keretszám bővítését, ha továbbra is ekkora lesz az érdeklődés

Szijjártó Péter
via MTI

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír