Hírek

A nemzetközi kapcsolatépítés új formái – egyetemi küldöttség járt Kínában

A Pekingi Vegyipari Egyetemen (BUCT) járt a Miskolci Egyetem delegációja, amely részt vett a 3. Út és Övezet Fórumon. A felsőoktatási intézmények közötti jövőbeli együttműködés fókuszában a vegyipar, az anyag- és a gazdaságtudomány, valamint a gépészmérnöki területek állnak.

  • Partnerek
2024. január 26.
23-12-13_BUCT-ME2

A december elején tartott Út és Övezet Fórum felsőoktatási-üzleti eseményként jó alkalmat teremtett arra, hogy a Miskolci Egyetem képviselői tájékozódjanak a nemzetközi kapcsolatépítés új lehetőségeiről, formáiról, valamint Kína egy évtizede megkezdett „Út és Övezet” kezdeményezéséről. A konferencián majd húsz ország több, mint kéttucat egyeteme reprezentálta magát.

A Pekingi Vegyipari Egyetem képviselői, illetve a meghívott vendégek az új, valamint újra megnyitott mobilitási programokról, a finanszírozási forrásokról és célokról tartottak informatív előadásokat. A Miskolci Egyetem részéről Dr. Szilágyi Roland rektorhelyettes az egyetemi modellváltás eredményeiről, az elmúlt évek fejlesztéseiről, Kuttor Dániel, az egyetem Konfuciusz Intézetének igazgatója pedig az intézetben végzett munkáról adtak áttekintést.

23-12-13_BUCT-ME
A Pekingi Vegyipari Egyetem campusán: Prof. Dr. Palotás Árpád Bence dékán, Dr. Szilágyi Roland rektorhelyettes és Dr. Kuttor Dániel, a miskolci Konfuciusz Intézet igazgatója

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír