Hírek

A Szent István Tudományos Akadémia tagjává választották Prof. Dr. Kocsis Károlyt

Tagjainak sorába választotta a Szent István Tudományos Akadémia Prof Dr. Kocsis Károly akadémikust, a Miskolci Egyetem egyetemi tanárát, a Földrajz-Geoinformatikai Intézet igazgatóját, a Miskolci Akadémiai Bizottság jelenlegi elnökét.

  • Egyetem
  • Kutatás
  • MFK
  • Tudomány
2024. március 04.
23-11-29_terkepkiallitas_kocsis.png

Székfoglaló előadását „A magyar állami és etnikai tér viszonya az elmúlt évezredben” címmel 2024. február 5-én mondta el a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen. (Prof. Dr. Kocsis Károly előadása megnézhető az akadémia youtube csatornáján.)

A magyar katolikus tudósok szellemi műhelyeként működő Szent István Tudományos Akadémiát – a Szent István Társulat részeként – 1915-ben hívták életre. A tudós testület a két világháború közötti időszakban a magyar tudományos közélet egyik meghatározó tényezője lett, együttműködésben a Magyar Tudományos Akadémiával és egyéb tudományos társulatokkal, társaságokkal. A Szent István Akadémia célja mind a mai napig, hogy a katolikus tudósok társulásaként, szakosztályainak megfelelően mozdítsa elő a tudományosságot a keresztény értékrend szellemében.

 

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír