Hírek

Az Európai Egyetemi Játékokon avatják versenyhelyszínné a teniszcsarnokot

Nemzetközi versenyek megrendezésére is alkalmas teniszcsarnokot avattak a Miskolci Egyetemen. A Miskolc sportéletét is gazdagító komplexum és a hozzá kapcsolódó további sport célú fejlesztések főpróbája a július 12-én megnyíló Európai Egyetemi Játékok keretében megrendezett tenisz Európa-bajnokságon lesz.

  • Campus
  • Egyetem
  • Sport
  • University
2024. július 05.

A Miskolci Egyetem a Debreceni Egyetemmel közösen rendezi 2024 júliusában az Európai Egyetemi Játékokat. A nagyszabású nemzetközi eseményre készülve átfogó fejlesztések indultak az Egyetemvárosban.

A 2023 őszén kezdődött beruházássorozat keretében az Egyetemi Körcsarnok szomszédságában megépült egy, a nemzetközi teniszsport igényeinek megfelelő sportközpont és teljes mértékben megújult a mellette álló klubház. Az új, 3000 négyzetméteres teniszcsarnokban 4 fedett, a legkorszerűbb kemény borítással ellátott teniszpályát és 2 fallabdapályát alakítottak ki. Megépült további 4 szabadtéri, villanyvilágítással ellátott, kemény borítású teniszpálya, és felújították a 4 korábbi salakos teniszpályáját is.

A teniszcsarnok megépítésén túl az egyetemi sporttelepen kialakítottak egy négy pályás strandröplabda centrumot is kiszolgáló létesítményekkel és világítással, amelyet a Strandröplabda MEFOB keretében már felavattak, és ugyancsak az Európai Egyetemi Játékok színhelye lesz. A beruházás teljes költsége elérte az 1 milliárd forintot.

24-07-05_teniszcsarnok-avatok

A teniszcsarnok ünnepélyes átadásán Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora az universitas gazdag, számos sportágat felölelő, színvonalas sportéletéről, valamint arról a kontinensviadalról is beszélt, amely az európai egyetemi világban még inkább láthatóbbá teszi Miskolcot.

A beruházások, mint az új teniszcsarnok, a könyvtár és adatelemző központ felépítése, a kollégiumok felújítása a jelenben már a jövőre gondoló egyetemet szimbolizálják”

–hangsúlyozta. „A Miskolci Egyetem, amely 20,6 milliárd forint állami támogatást nyert el a campus megújítására, méltó helyszíne lesz az Európai Egyetemi Játékoknak. A sportlétesítmények pedig itt maradnak, szolgálva a hallgatók, az egyetemi dolgozók és Miskolc város sportot szerető közönségét” – tette hozzá.

A nemzetközi sportélet újabb értékeit mutatja meg a városnak – fogalmazott az egyetemi teniszkomplexumra utalva Dr. Kiss János országgyűlési képviselő, aki arra is felhívta a figyelmet, hogy az ehhez kapcsolódó sportmarketing egy újabb lehetőséget kínál Miskolc bemutatkozására.

24-07-05_teniszcsarnok-meccs

„A teniszcsarnok és a Miskolci Egyetem megújuló sportinfrastruktúrája egy tíz-tizenöt évre visszanyúló stratégiai egyik állomása, amely a hallgatók és a miskolciak életét egyaránt gazdagítja” – emlékeztett Boda Péter, a Miskolci Egyetem Üzemeltetési, Sport és Kollégiumi Igazgatóságának vezetője. Mint mondta: a csarnok a kontinensviadalt követően megnyílik a miskolci teniszbarátok előtt is, üzemeltetésére egy új, applikáción keresztül elérhető foglalási rendszert dolgoznak ki.

A minden évszakban használható Miskolci Egyetemi Teniszcsarnokot bemutató páros mérkőzéssel nyitotta meg hivatalosan is az egyetem rektorhelyettese, Prof. Dr. Szűcs Péter, Dr. Zákányi Balázs, az egyetem oktatója, 10 éve a MEAFC igazolt versenyzője, Bihall Tamás, a MEAFC felügyelő bizottságának elnöke, az egyetemi egyesület legrégibb igazolt versenyzője és Vucskó Sándor, a MEAFC legendás teniszedzője.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír