Hírek

Bolyai-ösztöndíjat nyert a Miskolci Egyetem két kutatója

Rekordszámban, összesen 834-en pályáztak idén a Magyar Tudományos Akadémia teljesítmény-központú, magas presztízsű országos Bolyai János Kutatási Ösztöndíjára. A 156 nyertes közül kettő a Miskolci Egyetemen dolgozik.

  • Kutatás
  • Ösztöndíj
  • Tudomány
2023. október 03.

Az ösztöndíjakat és az akadémiai elismerések szeptember 20-án adta át az MTA hagyományos Bolyai-napján Freund Tamás, az Akadémia elnöke, aki azt kívánta a nyerteseknek, hogy „bolyaisként” végzett munkájuk eredményeként új kapuk nyíljanak meg előttük a tudományos pályán.

„Benyújtott pályázataik és eddig végzett, fiatalos lendületű tudományos munkájuk elnyerte a magyar kutatóközösség adott témával foglalkozó legkiválóbb kutatóinak szakmai és emberi bizalmát. A Bolyai-ösztöndíj ennek a bizalomnak a kifejezése. És annak anyagi és szellemi támogatása, hogy Önök a kérdések gazdagságánál maradhassanak, és legyen kitartásuk nem félni azok bonyolultságától, az ezzel járó nyugtalanságtól” – mondta a nyerteseket köszöntve Freund Tamás.

A Miskolci Egyetemről Szamosi Zoltán az energetika, Váradi Csaba pedig az orvostudomány szakterületen nyert el Bolyai-ösztöndíjat 2023-ban.

A rendezvényen kiemelkedőnek minősített kutatói munkájáért a Miskolci Egyetemről érkezett Kristály Ferenc Bolyai-plakettet vehetett át.

(via. mta.hu)

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír