Hírek

Dönts jól! Válaszd a Miskolci Egyetemet! – felvételi kisokos

A személyes elképzelések megvalósításához a legszélesebb lehetőséget, több mint 300 képzést kínál Miskolci Egyetem. Az ország egyetlen igazi campusán minden egy hely megtalálható: a tanulmányi épületek, a kollégiumok, az egyetemi étterem, a sportolási és szabadidős lehetőségek. Segítünk a felvételi előtti tájékozódásban!

  • Egyetem
  • Felvételi
2024. január 29. / Frissítve: 2024. március 08. 08:57

A Miskolci Egyetem kínálatában biztos meg lehet találni az egyéni érdeklődésnek leginkább megfelelő szakirányt. Be lehet kapcsolódni különböző mentorprogramokba, ráadásul öt karon duális képzésben is lehet tanulni. Ösztöndíjjal pedig külföldi egyetemekre is el lehet jutni.

Az universitason szinte minden tudományterület megtalálható.

A természettudományok, a matematika, a fizika, a kémia, a földrajz, vagy éppen az informatika iránt érdeklődőket várják a műszaki karok: a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar, az Anyag- és Vegyészmérnöki Kar valamint a Gépészmérnöki és Informatikai Kar képzései.

A humán területek, a magyar, a történelem, vagy az idegen nyelvek iránt érdeklődőket a társadalomtudományi karok képzéseiből válogathatnak: az Állam- és Jogtudományi Kar, a Gazdaságtudományi Kar, a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar és az Egészségtudományi Kar számos lehetőséget kínál.

Bartók Béla Zeneművészeti Karon a hangszeres és kamarazenét a legmagasabb szinten lehet tanulni, 2024 szeptemberétől pedig elindul a kortárs könnyűzenei képzés is!

Ha nehezen igazodsz el az új felvételi eljárásban, segítünk! Összegyűjtöttük a 2024-es felvételi követelmények változásait.

Megtudhatod, hogy:

  • a Miskolci Egyetem mire és mennyi intézményi pontot ad;
  • melyek azok a választható tárgyak, amelyek év végi eredményeit ötödikként figyelembe lehet venni a tanulmányi pontok kiszámításához;
  • melyek azok az 5. tárgyként elfogadott érettségi tantárgyak, amelyek beszámíthatnak az érettségi átlag számításához;
  • képzési területenként melyek az érettségi pont számításához szükséges kötelező és választható érettségi vizsgatárgyak.

 

Felvételi követelmények változása >>

Felvételi információk karokról, képzésekről >>

Nyílt nap – 2024. február 2.>>

A Miskolci Egyetem felvételi tájékoztatója (lapozható pdf) >>

A Miskolci Egyetem felvételi pontszámító kalkulátora >>

 

Központi felvételi tájékoztatás:

  • felveteli.eljaras@uni-miskolc.hu
  • +36 46 565 453
  • Általános információk: +36 46 815 002

 

A felvételi jelentkezést, illetve az ahhoz szükséges, már meglévő dokumentumokat 2024. február 15-ig lehet feltölteni a felvi.hu e-felvételi rendszerén keresztül. A jelentkezés csak akkor válik véglegessé, ha február 15-ig hitelesítik az ügyfélkapun keresztül!

A ponthatárokat várhatóan 2024. július 24-én hirdetik ki.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír