Hírek

Egészségtudományi képzések új gyakorlóépületben

Az egészségtudományi képzések számára minőségi és színvonalbeli előrelépést jelentő infrastrukturális fejlesztést valósított meg saját erőforrásaira támaszkodva a Miskolci Egyetem: új szaktantermek, fizioterápiás labor, tornaterem, hallgatói és oktatói terek segítik az Egészségtudományi Kar gyakorlati képzéseit.

  • Egyetem
  • ETK
  • Oktatás
2024. április 24. / Frissítve: 2024. április 26. 12:06

Az Egyetemvárosban a korábbi Alkalmazott Földtudományi Kutatóintézet épületének átalakításával járó beruházást az egyetemi polgárok egészségmegőrzését támogató, „moveMEnt” elnevezésű prevenciós és rehabilitációs programsorozattal vették birtokba.

„Megérkeztünk” – utalt a miskolci universitas képzési kínálatába szervesen beilleszkedett Egészségtudományi Kar gyakorlóépületének hivatalos átadásán a kar dékánja, Dr. Kiss-Tóth Emőke. Kiemelte: képzéseik bővítése, új szakok meghonosítása kiemelt fejlesztési terület a Miskolci Egyetemen, amelynek egészségfejlesztési stratégiájának kidolgozásában és megvalósításában is aktív szerepet vállalnak. A kar ezzel is hozzá tud járulni az egyetemi polgárok egészségmegőrzéséhez, az egészségtudatos életmód kialakításának támogatásához.

„Meredeken nő a Miskolci Egyetem egészségtudományi képzései iránt az érdeklődés, ami igazolja azt az értékes oktatói munkát, ami a karon megvalósul” – fogalmazott az ünnepi eseményen Prof. Dr. Horváth Zita rektor. Kiemelte: az Egészségtudományi Kar új épületének kialakítását az egyetem saját pénzből, saját erőforrásaira támaszkodva végezte el. A projekt menedzselése példa arra, hogyan önerőből is lehet színvonalas fejlesztéseket megvalósítani – tette hozzá.

24-04-24_ETK-épületavató (3)

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír