Hírek

Egyetemi Tavaszi Fesztivál – zene mindenkinek!

A zeneszerető közönség széles körét megszólító programokat, világjáró művészek és fiatal virtuózok produkcióit egyaránt kínálja a március 26-án induló III. Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál. A komolyzenei műfaj sokszínűségét reprezentáló eseménysorozat külön figyelmet fordít a gyermekek zenei világának a szélesítésére.

  • BBZK
  • Campus
  • Egyetem
2024. március 14.
24-03-13_tavaszi-fesztival-staj_papp-bitter
Programhirdető sajtótájékoztató: Dr. Papp Sándor, a Bartók Béla Zeneművészeti Kar dékánja és Bitter Bettina klarinét szakos hallgató

A III. Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivált 2024. március 26. és június 6. között rendezi meg a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Kara. A hagyományos Húsvéti hangversennyel útjára induló esemény hazai és nemzetközi fellépői különleges zenei élményeket kínálnak a művészetek és a kultúra iránt nyitott látogatóknak, akiknek idén még szélesebb körét szeretnék megszólítani. A miskolci helyszínek mellett ezért hangversenyeket tartanak mások mellett az edelényi L’Huillier–Coburg-kastélyban, a Miskolci Akadémiai Bizottság székházában, a Művészetek Házában, sőt a Borsodi tájházban is. A legtöbb koncert ingyenesen látogatható, az Edelényi Kastélyszigeten tartott előadásokra azomnban minden esetben belépőjegyet kell váltaniuk, és előzetesen regisztrálniuk is szükséges a látogatóknak.

A fesztivál programjának gerincét hagyományosan a komolyzene adja. Az előadók sorában a kilenc szakon művészképzést folytató Bartók Béla Zeneművészeti Kar növendékeiből álló együttesek mellett olasz, német, lengyel, cseh és szlovák világjáró művészek is szerepelnek, akik méltóképpen képviselik a zenei világot – összegezte a fesztivál programhirdető sajtótájékoztatóján Dr. Papp Sándor, a kar dékánja. A könnyebb műfajok iránt érdeklődőket ismereterjesztő előadás várja a filmzeneszerzőkről és szabadtéri filmzenekoncert a Sereg János Ifjúsági Fúvószenekarral. A fesztivál idején megnyíló Miskolci Egyetemi Napokon pedig a miskolci zeneművészeti kar könnyűzenei szakjáról érkező muzsikusok is színpadra állnak.

Miskolc zeneoktatásának évszázados hagyományai arra kötelezték a szervezőket, hogy külön figyelmet fordítsanak a legfiatalabb korosztály megszólítására – emelte ki Dr. Papp Sándor. Számukra a 70 éves Magyar Rádió Gyermekkórusának, valamint a nyíregyházi Cantemus Gyermekkórus fellépését ajánlotta, valamint annak a két tizenéves, cseh és lengyel zongoravirtuóznak a koncertjét, amit a Zenepalota Bartók termében rendeznek.

A fesztivált záró hangversenyen a Miskolci Szimfonikus Zenekarral a Bartók Béla Zeneművészeti Kar legtehetségesebb növendékei lépnek föl. Az oratórium- és dalének mesterszakos hallgatók mellett Bitter Bettina végzős klarinétművész is pódiumra áll majd, aki úgy fogalmazott: megtisztelő, zenei tanulmányainak méltó zárását jelenti számára ez az esemény.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír