Hírek

Elhunyt a Miskolci Egyetem díszdoktora, Stanislav Kmet’

A Kassai Műszaki Egyetem korábbi rektora sokat dolgozott azon, hogy minél szorosabb szakmai kapcsolat legyen a miskolci és a kassai felsőoktatási intézmények között.

  • Egyetem
2024. január 26.
23-12-14_kassai-rektor-temetés

A Miskolci Egyetem díszdoktora, Stanislav Kmet’ professzor 1957-ben született. Pályafutása során a Kassai Műszaki Egyetem Építőmérnöki Karán az Acél- és faszerkezetek Tanszékén dolgozott. Volt nemzetközi kapcsolatokért és tudományos oktatásért felelős dékánhelyettes, később az Építőmérnöki Kar dékánja, majd fejlesztési rektorhelyettes, végül 2015–2023 augusztusáig az egyetem rektori tisztét töltötte be.

Stanislav Kmet’ szakterülete az acélszerkezetek analízise és tervezése, a nagyfesztávú tartószerkezetek, tensegrity rendszerek, transzformációs modellek alakja és anyaga, valamint optimalizálása, megbízhatósága volt.

Sokat tett rektorhelyettesként, majd rektorként azért, hogy minél szorosabb szakmai kapcsolat legyen a miskolci és a kassai műszaki felsőoktatási intézmények között. Hirtelen halála nagy veszteség mindkét egyetemnek.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír