Hírek

Fesztivált nyitó húsvéti koncert

A Miskolci Egyetem díszaulájában tartott bensőséges hangulatú Húsvéti koncerttel indult útjára a III. Miskolci Egyetemi Tavaszi Fesztivál. A júniusig tartó programsorozat hazai és külföldi előadók fellépéseivel, ingyenesen látogatható kamara- és szimfonikus zenekari hangversenyekkel várja a közönséget.

  • BBZK
  • Campus
  • Egyetem
  • Oktatás
2024. március 27.
24-03-26_husveti-koncert2

A tavaszi fesztivál nyitóhangversenyén a Miskolci Egyetem Bartók Béla Zeneművészeti Karának szimfonikus zenekara, női és vegyeskara, fuvola- és rézfúvós együttesei léptek fel. A húsvéti hangulatú programban többek között Deák-Bárdos György, Bob Chilclott, Joseph Haydn és Pierre Phalése műveiből válogattak, de Pietro Mascagni Parasztbecsület című operájából az Intermezzo is felhangzott a növendékek tolmácsolásában.

A húsvéti koncertek hagyományáról és a keresztény ünnepkör jelentőségéről a hangverseny előtt mondott köszöntőjében Prof. Dr. Szűcs Péter, a Miskolci Egyetem rektorhelyettese beszélt, egyben felhívta a figyelmet az igazán széles palettát kínáló tavaszi fesztivál hangversenyprogramjaira, amelyek idén Miskolc mellett Edelénybe is eljutnak.

A Bartók Béla Zeneművészeti Kar sikerei egyértelműen gazdagítják a Miskolci Egyetem és Miskolc városának a történetét. A klasszikuszenei kurzusok mellet idén szeptemberben megjelenő könnyűzenei szak és az iránta megmutatkozó fokozott érdeklődés pedig tovább mélyíti a miskolci művészeti képzés országos és nemzetközi elismertségét.

Prof. Dr. Szűcs Péter

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír