Hírek

Hajtástechnikai labor erősíti a műszaki képzés gyakorlati oldalát

Hajtástechnikai és lineáris technikai labor kiépítését támogatja a Power Belt Kft. a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Karán. A műszaki képzés gyakorlati területét erősítő szakmai megállapodás megkötését március 8-án jelentették be Miskolcon.

  • Egyetem
  • GÉIK
  • Hallgatóknak
  • Partnerek
  • Üzlet / innováció
2024. március 08.
24-03-08_powerbelt
Az együttműködési megállapodást Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Komjáti László, a Power Belt Hajtástechnikai és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője írta alá

Az egyetem és az ipari vállalkozás között létrejött megállapodás szerint a cég „Power Belt hajtástechnikai és lineáris technikai labor” elnevezéssel létrehoz egy gyakorlati oktatásra alkalmas laboratóriumot, ami a lehetőséget teremt a hallgatók számára a cég termékfejlesztéshez kapcsolódó tervezési, gyártási és karbantartási foylamatainak megismerésére, továbbá a duális képzés feltételeinek kialakítására is.

A Miskolci Egyetem alapításától kezdve nagy hangsúlyt fektet arra, hogy tudásával támogassa azt a társadalmi-gazdasági környezetet, amihez ezer szállal kötődik

– emelte ki az együttműködési szerződés aláírásán Prof. Dr. Horváth Zita, az egyetem rektora. Hangsúlyozta: a műszaki képzések, a műszaki kutatások stratégiai területet jelentenek az intézmény számára, megalapozzák annak a Science Park projektnek a terveit is, amely a remények szerint tovább erősíti a partnerséget a vállalkozói szektorral. Ebbe a körbe tartozik a Power Belttel közösen megvalósuló laborfejlesztési program is, aminek köszönhetően a hallgatók már az egyetemi képzés alatt megismerhetik azokat a gyakorlati tudáselemeket, amelyek birtokában válaszokat tudnak adni a kor technológiai kihívásaira.

Az elmúlt két évtizedben jelentősen átalakult a mérnökképzés, amelynek a mozgatórugója az ipari környezet változása volt. Az általános gépészmérnök képzés mellett így jelent meg az informatika, a villamosmérnöki terület, a mechatronikai, a logisztika, napjainkra így multidiszciplináris műhellyé vált a Gépészmérnöki és Informatikai Kar

– emelte ki Prof. Dr. Siménfalvi Zoltán, a kar dékánja. A képzési programok alakításában és minőségbiztosításában az ipari kapcsolatok jelentős szerepet játszanak, segítséget jelentenek az oktatási struktúra hazai és nemzetközi kitekintésű formálásában. Amikor az egyetem Innovációs és Technológiai Park programján dolgozik, olyan fejlesztési területet nyit meg, aminek tartalmi részét azok az együttműködések jelentik, amelyek a szakemberképzés mellett kiemelten támogatják a vállalati innovációt – tette hozzá.

Komjáti László, a Power Belt Hajtástechnikai és Kereskedelmi Kft. ügyvezetője kiemelte: alapvető céljuk az elmélet és a gyakorlat, az oktatás és az ipar kooperációjának elősegítése. Értékelése szerint olyan modern tudást adhatnak át a hallgatóknak, ami versenyelőnyt jelent számukra. Vida Krisztián, a cég műszaki és fejlesztési igazgatója hozzátette: cégük 30 éve alatt olyan tudásbázist, olyan modern technológiát épített ki, aminek átadásával hozzájárulhatnak a mérnökképzés színvonalának emeléséhez. A kölcsönösen előnyökön alapuló szakmai együttműködés alkalmat ad emellett a közös kutatás-fejlesztés-innovációs programok kidolgozására, saját szakmai tevékenységük megalapozottságának növelésére is.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír