Hírek

Három napra az Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításra költözött a Miskolci Egyetem

Az észak-magyarországi régió legszélesebb és legszínes képzési palettáját a Miskolci Egyetem mutatja be a január 11-én, csütörtökön megnyílt budapesti Educatio Nemzetközi Oktatási Szakkiállításon. Az egyetem oktatási kínálatát a HUNGEXPO A pavilonjában, a HF27 standon lehet megtalálni a szombat estig nyitva tartó seregszemlén.

  • Egyetem
  • Hallgatóknak
2024. január 29.

A magyarországi felsőoktatási kínálatot bemutató nagyszabású eseményen a Miskolci Egyetem valamennyi kara képviselteti magát. A standoknál a leghitelesebb információforrások, az oktatók és a hallgatók válaszolnak az érdeklődők kérdéseire az egyetem felvételi szabályairól, az intézményi pluszpontok rendszeréről, a miskolci diákéletről, az ösztöndíjakról, az egyetem Selmecbányáig visszanyúló hagyományairól, és nem utolsó sorban az idén tovább bővülő képzési lehetőségekről.

Miért a Miskolci Egyetem?

A Miskolci Egyetem felvételi tájékoztatója

A Miskolci Egyetem

24-01-11_educatio

Konferencia a partnerségről

Az Educatio szakkiállítás kísérőrendezvényeként rendezték meg a nyitónapon a Felsőoktatási-vállalati együttműködések dimenziói elnevezésű konferenciát, amely az egyetemek és vállalatok közötti együttműködések jelentőségére, az innovációra, a fiatal munkavállalók toborzására, és a vállalatok társadalmi felelősségvállalásra irányította rá a figyelmet.

A rendezvényen felszólalt a Miskolci Egyetem rektora, Prof. Dr. Horváth Zita is, aki az egyetem versenypiaci kapcsolatainak sokszínűségéről, valamint a gyakorlati ismeretekre összpontosító képzések jelentőségéről is beszélt. A duális képzési paletta szélesítése nemcsak a hallgatók elhelyezkedését és munkaerőpiaci lehetőségeit segíti, hanem igényként fogalmazódik meg a Miskolci Egyetem vállalati partnereire részéről is. A felsőoktatás és az ipar együttműködése erősíti a tudományos munka értékét, a kutatási és fejlesztési kapcsolatokat a gazdasági szereplők és az egyetem között.

Európai Egyetemi Játékok 2024

A 2023/24-es tanév a „Sport éve” a Miskolci Egyetemen – ezzel készül az intézmény az Európai Egyetemi Játékok (EUG) megrendezésére. A kontinens legnagyobb hallgatói multisport eseményének 2024. július 12-24. között a Miskolci Egyetem és Debreceni Egyetem ad otthont.

A sportesemény miskolci előkészületeiről Prof. Dr. Horváth Zita rektor beszélt az Educatio kiállítás tematikus rendezvényén.

Az egyetemi campuson folyamatban van a sportolók fogadására két kollégium felújítása, és új sportlétesítmények is kialakítanak. A pályák alkalmasságát a versenyekre ellenőrzi a nemzetközi egyetemi sportszervezet, az European University Sport Association (EUSA) képviselői, akik a pályákat és a versenyeket kiszolgáló létesítményeket eddig minden esetben rendben találták. A campus így felkészülten várja majd 2024 nyarán az európai egyetemekről érkező több száz versenyzőt.

24-01-11_educatio-eug_HZ

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír