Hírek

Híd az együttműködéshez

A diplomás munkavállalók és a munkaadók között híd szerepet tölt be a Miskolci Egyetem. Ösztönzi a vállalatok és az oktatás együttműködését, hogy a képzések rugalmasan kövessék a hazai és a térségi munkaerőpiac igényeit – hangsúlyozta Dr. Szilágyi Roland oktatási rektorhelyettes az egyetem fő támogatásával rendezett állásbörzén, amelyet szeptember 26-án rendeztek.

  • Egyetem
  • Üzlet / innováció
2023. október 03. / Frissítve: 2023. október 27. 12:27
23-09-26_ÉM-allasborze
Dr. Szilágyi Roland, a Miskolci Egyetem oktatási rektorhelyettese a vállalatokkal együttműködésben kialakított képzések munkaerőpiaci jelentőségéről is beszélt

Észak-Magyarország legjelentősebb vállalkozásainak részvételével állásbörzét rendezett az Észak-Magyarország napilap. A Miskolci Egyetem védnökségével megvalósult rendezvény hangsúlyozza, hogy a foglalkoztatásban a hozzáadott tudás értékét és jelentőségét – fogalmazott köszöntőjében Szabó Gergely, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Önkormányzat alelnöke. Kiemelte: a tudás alapú, a kreativitást igénylő munkahelyek határozzák meg a térség jövőjét, amelyek vonzásában a miskolci universitasnak és az itt végzettek szakismeretének is fontos szerepe van.

A legfrissebb adatok szerint 6500 szabad munkahely van a vármegyében, a régió így komoly lehetőséget kínál. A vállalkozások elsősorban a helyi, hazai munkavállalókat keresik, őket részesítik előnyben

hangsúlyozta Bihall Tamás,

a Borsod-Abaúj-Zemplén vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke, aki szerint nem kell félni attól, hogy a külföldiek elvennék a helyet a magyar munkavállalók elől.

Az állásbörze az ideális munkavállalókat igyekezett összehozni az ideális foglalkoztatókkal, amelyeknek a régióba érkező beruházások adatai nézve egyre nagyobb szüksége lesz a magasan képzett diplomásokra – fogalmazott a rendezvény létjogosultságára utalva a megnyitón Csákó Attila, az Észak-Magyarország főszerkesztője. Ezért is lett a rendezvény fő támogatója a Miskolci Egyetem – tette hozzá Dr. Szilágyi Roland, az egyetem oktatási rektorhelyettese -, amelynek célja, hogy a jövőben még inkább a vállalatokkal együttműködésben kialakított képzési, szakképzési kínálatot nyújtson, biztos munkahelyet a kvalifikált tudással rendelkező diplomásoknak.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír