Hírek

I. Kabdebó Lóránt Multidiszciplináris Hallgatói Konferencia

Kutatási eredményeiket, ötleteiket mutatták be a hallgatók az I. Kabdebó Lóránt Multidiszciplináris Hallgatói Konferencián, melyet Szabó Lőrinc születésnapja alkalmából rendeztek meg a Miskolci Egyetemen.

  • BTK
  • Campus
  • Egyetem
  • Hallgatóknak
2024. április 03. / Frissítve: 2024. április 09. 10:45

A rendezvénnyel a Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kar alapításában felbecsülhetetlen érdemeket szerzett Dr. Kabdebó Lóránt József Attila-díjas irodalomtudós emlékét is őrizni szeretnék. A Miskolci Egyetem Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karának minden intézetében előadásokkal készültek a szervezők az I. Kabdebó Lóránt Multidiszciplináris Hallgatói Konferencián. Angol, magyar és német nyelven négy szekcióban mutatták be a hallgatók a kutatási eredményeiket, ötleteiket.

 

DSC_0612

Nagyon fontos, hogy inspiráljuk egymást arra, hogy jobb szakemberekké válhassanak. Az előadások és beszélgetések során reméljük, hogy új nézőpontot új megközelítési módokat fedezünk fel, amelyek gazdagítják mindannyiunk gondolkodását és minket

– mondta nyitó beszédében Dr. R. Nagy József a Bölcsészet-és Társadalomtudományi Karának dékánhelyettese.

Dr. Kabdebó Lóránt a tudományok széles skálájának képviselője és elismerője volt. Az ő nevéhez is fűződő rendezvény célja nem csupán az interdiszciplináris párbeszéd elősegítése, hanem az, hogy megértsük a különböző tudományágakat, hogy azok hogyan járulnak hozzá egymás fejlődéséhez és gazdagodásához. Meggyőződésem, hogy gazdagodni fogunk akkor, ha nem csak a saját tudományterületünket, hanem más tudósoknak az életvilágát is megtapasztaljuk.

– tette hozzá.

DSC_0666

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír