Hírek

Konferenciával emlékeztek az úttörő gondolatokat megfogalmazó jogtudósra

Az agrárjog elméleti megalapozásában is elévülhetetlen érdemeket szerzett Novotni Zoltán professzor, a Miskolci Egyetem egykori dékánja és rektorhelyettese halálának 30. évfordulójára ünnepi konferenciával emlékezett meg az Állam- és Jogtudományi Kar.

  • ÁJK
  • Egyetem
2023. november 10. / Frissítve: 2023. november 22. 02:10
231110_01

A konferencián a jogtudós pályatársainak visszaemlékezései, az egykori professzor munkásságának jelentőségét taglaló előadások mellett aktuális polgári, vállalati, fogyasztói és biztosítási jogi témák is terítékre kerültek. A tanácskozást követően tisztelői megkoszorúzták Novotni Zoltán professzor emléktábláját.

Novotni Zoltán jogtudósként és oktatóként egyaránt meghatározó, ikonikus alakja volt a miskolci jogi karnak. Alapvetően a polgári jog, a civilisztikai tudományok volt a szakterülete, azon belül is kiemelten a biztosítási joggal foglalkozott, de meghatározó tanulmányai és jogtudományi álláspontja volt az agráriumot érintően

– emlékezett vissza a professzorra az Állam- és Jogtudományi Kar dékánja, Prof. Dr. Csák Csilla, aki haláláig együtt dolgozott vele. Mint mondta: Novotni Zoltán volt az, aki egy 1991-es tanulmányában lefektette az agrárjog dogmatikai alapjait, ami korában úttörő gondolatnak számított.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír