Hírek

Másodnyersanyagok hasznosítása – kiemelt témák a Greennovation szimpóziumon

A körforgásos gazdálkodás, a fenntartható nyersanyag-gazdálkodás, valamint a másodnyersanyagokból előállítható környezetbarát anyagok fejlesztése állt az egyetemi kutatók és ipari szakemberek részvételével zajlott „Fenntartható Cement- és Beton Szeminárium VII.” a Miskolci Egyetem Műszaki Föld- és Környezettudományi Karán. A rendezvényt a Miskolc Campus Green and Smart konferencia keretében tartott Greennovation szimpóziumon tartották, május 9-én.

  • Egyetem
  • Kutatás
  • MFK
  • Oktatás
  • Partnerek
  • Tudomány
  • Üzlet / innováció
2024. június 12.

A másodnyersanyagokból környezetbarát anyagok fejlesztése megoldható a világszerte nagy mennyiségben keletkező ipari melléktermékek céltudatos hasznosításával és továbbfejlesztésével, amelyre mind a hagyományos, mind a legkorszerűbb technológiák és módszerek is egyaránt alkalmasak – világított rá a szimpózium. Az előadásokban számos, a 3D nyomtatással kapcsolatos kutatás-fejlesztés eredménye, továbbá a nyersanyagok reakcióképességének javítására, illetve azok geopolimerizációjára irányuló fejlesztési lehetőségek is napirendre kerültek. A bemutatott munkák által nemcsak az új, innovatív technológiákban rejlő lehetőségekre és kihívásokra sikerült rávilágítani, hanem ezzel kapcsolatban az ipar és a kutatóhelyek közötti együttműködés fontosságára is.

A szemináriumon, amely több mint 50 hazai és külföldi szakember eszmecseréjére adott lehetőséget, a Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar hallgatói is széleskörű betekintést nyerhettek a másodnyersanyagok hasznosításában rejlő innovatív lehetőségekbe.

A rendezvényt a Szilikátipari Tudományos Egyesület, Cement Szakosztálya, valamint Beton Szakosztálya; a MTA Földtudományok Osztály, Bányászati Tudományos Bizottság, Bányászati, Geotechnikai és Nyersanyagelőkészítési Albizottsága; az MTA MAB Nyersanyagelőkészítési és Környezeti Eljárástechnikai Munkabizottsága; Miskolci Egyetem, Műszaki Föld- és Környezettudományi Kar és az Országos Magyar Bányászati és Kohászati Egyesület Miskolci Egyetemi Szakosztálya szervezte.

24-06-11_Cement-beton-szimpózium
A szeminárium több mint 50 hazai és külföldi szakember eszmecseréjére adott lehetőséget

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír