Hírek

Megéri tanulni! – Ötvenezer forinttal is ösztönzi erre hallgatóit a Miskolci Egyetem

Első alkalommal ad ki kredit-előrehaladást támogató ösztöndíjat a Miskolci Egyetem a 2023/2024-es tanévben. Az egyszeri 50 ezer forintos juttatást az első félév eredményei alapján 904 hallgatónak ítélte meg és utalja át az intézmény. A jövőben rendszeressé váló, a tanulmányok elvégzését támogató ösztöndíj-kifizetés összességében meghaladja a 45 millió forintot.

  • Egyetem
  • Hallgatóknak
  • Ösztöndíj
2024. március 04.
24-02-15_kredit-osztondíj2
Hallgatók az egyetemen

A hallgatók mintatanterv szerinti tanulmányi előrehaladásának ösztönzésére először a 2023/24-es tanévben hirdetett ösztöndíjpályázatot a Miskolci Egyetem. Az ösztöndíjra minden diák jogosult, ha teljesítette a kiírás feltételeit és belefért a megállapított keretszámba. A tanulmányi kötelezettségek teljesítése alapján járó hallgatói juttatást a jövőben is félévenként állapítja meg az egyetem tanulmányi hivatala, arra külön pályázatot benyújtani nem kell.

A tanulmányi előrehaladást elismerő ösztöndíjat azok az államilag támogatott képzésben tanuló hallgatók nyerhetik el, akik tanulmányaikat a 2020/2021. tanév I. félévében vagy ezt követően kezdték meg.

A Miskolci Egyetem alap vagy osztatlan képzésein, műszaki, informatika, pedagógusképzés, orvos- és egészségtudományi képzési területeken tanulnak, és nem részesülnek tanulmányi ösztöndíjban vagy kiemelt tanulmányi ösztöndíjban. Elnyeréséhez alapfeltétel az aktív hallgatói jogviszony, továbbá az, hogy a teljes képzési idejük során egy félévre vetítve átlagosan legalább 27 kreditet teljesítsenek. A diákok így akkor is ösztöndíjhoz juthatnak, ha a tanulmányi ösztöndíj-keretből nem voltak jogosultak támogatásra.

A személyenként 50 ezer forintos kredit-előrehaladást támogató ösztöndíjat a vizsgaidőszak lezárását követően folyósítja a Miskolci Egyetem, először az idei tanév második félévének első hetében.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír