Hírek

Megőrizte helyét a QS legújabb 2024-es szakterületi világranglistáján a Miskolci Egyetem

A gépészet-mechanika-gyártás szakterületen megőrizte helyét a Miskolci Egyetem a nemzetközi felsőoktatási színtéren a legtöbbet hivatkozott Quacquarelli Symonds (QS) világranglistáján.

  • Egyetem
  • Kutatás
  • Tudomány
  • Üzlet / innováció
2024. április 16. / Frissítve: 2024. április 22. 04:07

Nyilvánosságra hozta a 2024-es szakterületi rangsorait a brit Quacquarelli Symonds globális felsőoktatási elemzőcég, amely idén 104 ország mintegy 1528 felsőoktatási intézményének teljesítményét öt nagy tudományterület szerint értékelte. Vizsgálataik során többek között figyelembe vették az intézményhez köthető tudományos munkák idézési gyakoriságát, az intézmény hírnevét a tudományos szférában, a nemzetközi diákok számát és az oktatók minősítését. A rangsor összeállításában hangsúlyos szempontként jelent meg a fenntarthatóság, a foglalkoztatási eredmények és a nemzetközi kutatói hálózat.

A tudományterületek közül a Miskolci Egyetem a gépészet-mechanika-gyártás szakterületen (Engineering – Mechanical, Aeronautical & Manufacturing) került fel a világrangsorba, ahol a tavalyi évhez hasonlóan idén is a TOP 501-530 csoportban szerepel.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír