Hírek

Műszaki képzéseivel újabb nemzetközi rangsorba került be a Miskolci Egyetem

A Miskolci Egyetem felkerült az európai felsőoktatás mérnöki programjait értékelő European Ranking of Engineering Programs listájára. A 27 ország egyetemének műszaki képzéseinek teljesítményét összevető rangsorban a Miskolci Egyetem vegyészmérnöki, gépészmérnöki, villamosmérnöki, mérnökinformatikus, anyagmérnöki és környezetvédelmi képzéseivel szerepel.

  • Egyetem
2024. március 08. / Frissítve: 2024. március 13. 08:01

A Brüsszelben 2023-ban meghirdetett European Ranking of Engineering Programs (EngiRank) 27 európai ország egyetemei által kínált mérnöki és technológiai programok minőségét vetette össze, és olyan, az Európai Unió országainak felsőoktatására jellemző mutatókat vizsgált, mint például az intézmények részvétele az Erasmus+ és a Horizont programokban.

Az együttműködések révén született publikációk és hivatkozások számát összegző adatsorokból 2024 februárjára összeállított rangsorban három magyar felsőoktatási intézmény szerepel: a Budapesti Műszaki Egyetem a 77., a Miskolci Egyetem a 165., az Óbudai Egyetem a 169. helyen.

Az EngiRank tudományos hátterének kialakításában fontos szerepet játszottak belga, francia, német, lengyel, lengyel, magyar, olasz, spanyol és román professzorok, európai mérnöki szervezetek, valamint a mérnöki tudást hasznosító ipari ágazatok, többek között az Airbus, a Microsoft és a Siemens képviselői.

A rangsoroláshoz szükséges adatok az Elsevier Scopus, az Európai Szabadalmi Hivatal PATSTAT, a Horizon2020, a mérnöki tanulmányokat akkreditáló szervezetek (ABET, ENAEE, RIBA) és az Erasmus+ adatbázisából származnak – közölte a European Ranking of Engineering Programs.

Az EngiRank teljes ranglistája

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír