Hírek

Nagy az érdeklődés az online fenntarthatósági kurzus iránt

Népszerű a Miskolci Egyetemen is a Magyar Egyetemek Fenntarthatósági Platform keretében megszervezett online fenntarthatósági kurzus, melyre összesen 173 hallgató jelentkezett az intézményből.

  • Campus
  • Egyetem
  • Hallgatóknak
  • Partnerek
2024. április 08.

A 2023-24 tanév tavaszi szemeszterében elindult egy online teljesíthető, az ENSZ Fenntartható Fejlődési Keretrendszer elvei alapján felépített „Bevezetés a Fenntartható Fejlődési Célok (SDGs) kérdéskörébe” kurzus 11 partneregyetem összefogásában, amely az adott intézményekben tanuló hallgató számára elérhető. A képzésre közel 1200 hallgató jelentkezett az ország felsőoktatási intézményeiből.

A kurzus létrehozásában együttműködő egyetemek: Budapesti Corvinus Egyetem, Budapesti Metropolitan Egyetem, Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, Eszterházy Károly Katolikus Egyetem, Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem, Miskolci Egyetem, Nyíregyházi Egyetem, Pannon Egyetem, Pécsi Tudományegyetem, Soproni Egyetem, Szegedi Tudományegyetem.

„A hallgatók fenntarthatóságra való érzékenyítésében és tudatosabb gondolkodásának kialakításában alapvető szerepe van az oktatásban egy ilyen innovatív törekvésnek. Öröm látni, hogy az ország minden szegletéből áramló összefogás és elkötelezettség egy virtuális „tantermet” hoz létre, amely átlép minden fizikai határt. A kurzus kialakításában résztvevő egyetemek küldetésüknek tekintik az új generáció képessé tételét egy olyan világ építésére, ahol a fenntarthatóság közös érték” – nyilatkozta Prof. dr. Miseta Attila, a Pécsi Tudományegyetem rektora.

A kurzus honlapja >>

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír