Hírek

Önkénteseket várnak az Európai Egyetemi Játékokra

Az Európai Egyetemi Játékokat (EUG) 2024. július 12-24. között rendezik meg Miskolcon és Debrecenben. A nagyszabású nemzetközi sporteseményre a borsodi vármegyeszékhelyen is további önkéntesek jelentkezését várják, akik szerepe nélkülözhetetlen a sikeres rendezéshez.

  • Campus
  • Egyetem
  • EUG
  • Sport
2024. április 18. / Frissítve: 2024. április 22. 09:52

Miskolcon tíz sportág hallgatói mérik össze tudásukat

  • A jelentkezési felületet a https://eug2024.eu/volunteers/ linken lehet megtalálni.
  • Jelentkezési határidő: 2024. május 31., péntek, 23:59 óra.

Az EUG Európa egyik legnagyobb sporteseménye, a résztvevők létszámát tekintve a világ 3. legnagyobb multisport eseménye. A Magyar Egyetemi – Főiskolai Sportszövetség (MEFS) Debrecen és Miskolc városával, a Debreceni Egyetemmel, valamint a Miskolci Egyetemmel közösen 17 sportágban rendezi meg a 2024-es Európai Egyetemi Játékokat, melyre várhatóan 40 ország, közel 400 egyeteméről, közel 5000 versenyző érkezik.

Miskolcon a judo, a karate, a kosárlabda, a kick-boksz, a röplabda, a sakk, a strandröplabda, a taekwondo, a tenisz és a vízilabda küzdelmeit rendezik meg.

Az EUG önkénteseire, akik nélkül egy ilyen nagyszabású nemzetközi sportesemény nem jöhet létre, életre szóló kalandok, élmények, új munkatapasztalatok várnak. A tavalyi hivatalos tesztesemények, az Európai Egyetemek Bajnokságok (EUC) tapasztalatai alapján a csapatkísérés, a versenypályák körüli segédkezés a legnépszerűbb az önkéntesek körében. Ezen kívül természetesen számos egyéb területen, mint például a média különböző feladatai, vagy a verseny- és szálláshelyszíneken üzemelő infó-pult is kiváló lehetőségeket kínál az értékes munkavégzésre, a kapcsolatok kialakítására.

Az önkéntesek nemzetközi környezetben, felelősségteljes munkavégzés közben gyakorolhatják nyelvtudásukat. Részesei lehetnek egy multisport rendezvény szervezésének. A szervezők az önkénteseknek formaruházatot, étkezést, korlátozott mennyiségben szállást biztosítanak, illetve a fiatalok részt vehetnek kísérő programokon is.

Az EUG önkéntesei felé speciális szaktudás csak az egészségügyi területnél elvárás. A lényeg, hogy a lelkes, segítőkész jelentkezők jól beszéljenek valamilyen idegen nyelvet, elsősorban az angolt. A csapatba nem csak egyetemistákat, hanem 16 éves kortól bármely korosztályban várnak jelentkezőket.

További információt az eug2024@sportonkent.hu e-mail címen lehet begyűjteni, ugyanitt a felmerülő kérdésekre is választ adnak.

Volunteers_poszt_4.5_HUN (1)

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír