Hírek

Öt nyertes miskolci kutatói-fejlesztői pályázat a kooperatív doktori programban

A Miskolci Egyetemről öt pályázat nyert a Kooperatív Doktori Programban, amely jelentős ösztöndíjjal segíti a vállalati együttműködésben, doktori képzés keretében folytatott kutatásokat, ösztönözve a piaci igényekre épülő tudományos karrierépítést és Magyarország innovációs versenyképességét. A programban összesen több mint négymilliárd forint értékben nyert támogatást 17 hazai egyetem 150 pályázója – adta hírül közleményében a Kulturális és Innovációs Minisztérium.

  • Kutatás
  • Ösztöndíj
2024. január 26.

Az ösztöndíjprogram az ipari és technológiai ágazatok kutatás-fejlesztési igényeihez igazodva támogatja a tehetséges magyar fiatalok tudományos karrierjét

szögezte le a pályázati döntésről szóló közleményében a minisztérium. A program közel 90 százalékban az MTMI+ (matematikai, természettudományi, műszaki, informatikai, agrártudományi, orvos- és egészségtudományi és művészeti) területeken tanulókat támogatja. A doktori képzésben részt vevő hallgatók egyúttal az őket foglalkoztató vállalat kutatás-fejlesztési és innovációs tevékenységét is segítik.

A Kooperatív Doktori Program nyertes pályázói 24-43 hónapon keresztül havi nettó 400 ezer forintos ösztöndíjat kapnak, hogy vállalati együttműködésben, valamelyik hazai egyetem doktori iskolájának intézményes keretei között dolgozzák fel kutatási témájukat. A fiatal kutató mellett támogatásban részesül az őt befogadó doktori iskola, valamint az egyetemi témavezető és a bevont vállalati szakértő is. A 2020 óta futó program keretében a mostani döntéssel együtt már 516 doktorhallgató kutatási projektje nyert támogatást a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivataltól, összesen mintegy 18 milliárd forint értékben – áll a Kulturális és Innovációs Minisztérium közleményében.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír