Hírek

PLC Programozói verseny – első helyezett lett a East Side Programozók csapat

Az első helyen végzett a Miskolci Egyetem East Side Programozók csapata a XXIX. Országos Ajtonyi István Irányítástechnikai Programozó Versenyen.

  • Campus
  • Egyetem
  • GÉIK
  • Tudomány
2024. április 25.

A verseny történetében először mérkőztek meg egymással külföldön a csapatok április 16-a és 18-a között Palicson, Szerbiában. A megmérettetésen 25 csapat indult, a tagok BSc és MSc nappali tagozatos hallgatók voltak.

A verseny első napján egy elméleti feladatsort kaptak a részt vevők, majd a másodikon egy technológiái kivitelezéssel birkóztak meg, egy robotkarral történő összetett rakodási feladat PLC vezérlését kellett megvalósítani. A harmadik napon egy szimulált technológia PLC vezérlése volt a feladat. A szimulációban AGV-k vezérlését kellett létrehozni, amelyek egy mátrixban elhelyezett zsámolyok rendezéséért, ellenőrzéséért és rakodásáért feleltek.

A versenyben a Miskolci Egyetem East Side Programozók csapata 1. helyezést ért el.

A csapattagok: Berta István Zoltán, Majoros Ákos, Tóth Bálint Gábor. A csapattagok PLC-t, vásárlási utalványokat, programozói tanfolyamot és pénznyereményt nyertek.

Az Egyetem Mevill csapata pedig az összesített versenyben 7. helyezést ért el, továbbá a Siemens PLC kategória a különdíját is megnyerték. A csapat PLC-t és egy szervohajtást nyert.

A csapattagok: Bódi Bence László, Németh Sándor, Ritter Csongor.

Felkészítő oktató, csapatmentor: Forgács Zsófia egyetemi tanársegéd (ME-GÉIK, Automatizálási és Infokommunikációs Intézet)

EastSide_tech1

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír