Hírek

Prima-díjat kapott az egyetemi sportegyesület

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének Prima-díjasa lett idén a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC). Az elismerést az egyesület képviselői a Miskolci Nemzeti Színházban tartott Prima-gálán vették át 2023. november 11-én.

  • Egyetem
  • Sport
  • Üzlet / innováció
2023. november 29.
231120_04

A Prima Primissima díjat Demján Sándor vállalkozó a VOSZ támogatásával alapította 2003-ban. A VOSZ vármegyei szervezete ehhez kapcsolódva 2006 óta Prima-díjjal ismeri el a vármegye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit. A díj várományosait tíz kategóriából választják ki, közülük hárman kapják meg az elismerést, míg egyvalaki közönségdíjban részesül. A megyei Prima-díj nettó 1 millió forint pénzjutalma mellé tárgyjutalmat is kapnak, ez évtől Szmrecsányi Boldizsár képzőművész Égbe törő íjász szobrát kapják a nyertesek.

A magyar színház-, film- és táncművészet kategóriában a Miskolci Nemzeti Színházat ismerték el, a magyar képző- és iparművészet kategóriában Kovács Attila cipőkészítő mestert, míg a magyar sport kategóriában a Miskolci Egyetemi Atlétikai és Futball Club (MEAFC) tevékenységét díjazták. Közönségdíjasa a magyar tudomány kategóriában jelölt Kiss Ákos gyermekorvos lett.

A MEAFC méltatásában elhangzott: az egyesület 1951 óta kínál sportolási és versenyzési lehetőséget a Miskolci Egyetem hallgatói és munkatársai részére. Napjainkra Miskolc meghatározó sportegyesületévé vált 11 szakosztályával és mintegy 700 sportolójával. Az sporteredmények mellett kiemelt figyelmet fordítanak a tehetséggondozásra és a közösségépítésre.

A Prima-díjat átvevő Rakaczki Zoltán elnök a minap.hu tudósítása szerint elmondta: nagyon erős csapat áll a MEAFC mögött. Egy sportegyesület életében a 72 év szinte semmi, de kialakult értékrendjével – ahogy a múltban, úgy a jövőben is – még sok évtizedig fogja szolgálni a sportéletet. A sporteredmények mellett mindig fontos lesz, hogy közösséget építsenek, hogy a tehetséges fiatalok Miskolcon maradjanak – hangsúlyozta.

via minap.hu

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír