Hírek

Regionális műszaki konferencia, az együttműködés szimbóluma

A Miskolci Egyetemen rendezték meg a Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2024 konferenciát, amely a térségben műszaki területen tudományos kutatást folytató szakemberek számára kínált lehetőséget aktuális munkáik, kutatási eredményeik bemutatására, szakmai kérdéseik megvitatására.

  • AVK
  • Egyetem
  • GÉIK
  • MFK
  • Oktatás
  • Tudomány
2024. május 22.

A tudományos találkozót a Magyar Tudományos Akadémia (MTA) Debreceni Területi Bizottság Műszaki Szakbizottsága, a Miskolci Területi Bizottság Gépészeti és Informatikai Szakbizottsága és a Miskolci Egyetem szervezte május 22-én.

Az észak-magyarországi régió fenntartható fejlődése a humán tőke együttműködésén, egymáshoz kapcsolódásán is múlik. A meghatározó felsőoktatási intézményekben felhalmozott tudás, publikációk, szabadalmak, témafelvetések megmutatása egy közös rendezvényen

az együttgondolkodás szimbóluma

– jellemezte az idén Miskolcon megrendezett konferencia üzenetét a megnyitón Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora. Meglátása szerint a találkozó olyan kapcsolódási pontot jelent, ami a tudomány előrehaladását szolgálva felülírja egyetemek közötti versenyt. Megmutatja, hogy ezen a téren „több köt össze minket, mint ami elválaszt” – fogalmazott.

24-05-22_műszaki-konferencia2
Prof. Dr. Kocsis Imre, az MTA Debreceni Akadémiai Bizottsága Műszaki Szakbizottságának elnöke; Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Vadászné Prof. Dr. Bognár Gabriella, a konferencia szervező bizottságának elnöke

A Miskolc, Debrecen, Nyíregyháza és Szolnok között vándorló tanácskozást a térség egy legfontosabb műszaki tudományos eseményének nevezte az MTA Debreceni Akadémiai Bizottsága Műszaki Szakbizottságának elnöke, Prof. Dr. Kocsis Imre. Alkalmat és lehetőséget ad az egyetemeken dolgozó fiatal kutatók számára, hogy bekapcsolódjanak a tudományos életbe.

Az érdeklődők kimagasló száma azt jelzi, hogy létjogosultsága van a rendezvénynek

– tette hozzá.

A Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2024 konferencia szekcióiban a gépészet, a környezet- és földtudományok, az environmental engineering, a repüléstudomány, az épített környezet, az épületgépészet, az anyagtudomány, anyagvizsgálat, a mérnökpedagógia és a munkavédelem területének aktuális témaköreiről tartottak előadásokat.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír