Hírek

Séta rózsaszínnel – Együtt léptek az emlőrák megelőzéséért

Minden eddiginél többen sétáltak a Miskolci Egyetem Rózsaszín sétáján, amellyel a mellrák megelőzésére, a szűrővizsgálat és az egészségtudatosság fontosságára hívták fel a figyelmet.

  • Egyetem
2023. október 24.
231024_01

Ezzel a kitűzött szalaggal amelyet a remény szalagjának is hívunk-, amely hazánkban a mellrák elleni küzdelemnek a szimbóluma, szeretnénk felhívni a figyelmet a betegség megelőzésére és a korai felismerés fontosságára.

– mondta Dr. Kiss-Tóth Emőke, a Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának dékánja, aki elmondta, tavaly rendeztek először hagyományteremtő Rózsaszín sétát. Szólt arról is, hogy a kar képzései a daganatprevenció szinte teljes vertikumát lefedik.

231024_02

„Magyarországon évente 7600-7700 új emlődaganatot diagnosztizálunk és évente körülbelül 2000 beteget veszítünk el” – foglalta össze a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház főigazgatója, Dr. Révész János. „Az emlőrák jól szűrhető, korai stádiumban jól diagnosztizálható, és a betegség jól gyógyítható” – hívta fel a figyelmet a szűrővizsgálatokon való részvétel fontosságára a főigazgató.

Miskolci Egyetem és szakmai szervezetek szervezésében tudományos programot is kínált október 17-én az Egészségtudományi Kar. Az esemény fővédnöke Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora és Dr. Révész János, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház főigazgatója. A megyei kórház szakmai támogatása mellett a Mellrákinfó Egyesület és a Magyar Rákellenes Liga is együttműködő partnere volt az egyetemnek a konferencia létrehozásában. Az előadások témái között szerepelt a megelőzés fontossága és a diagnosztikai lehetőségek, emellett pedig az emlő önvizsgálatának helyes módját is megmutatták az érdeklődőknek a szakemberek. A záróprogram „regeneráló rózsaszínű relaxációval” és rózsaszínű sütizéssel zárult a rózsaszín szalag szimbólumának jegyében.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír