Hírek

Startup Factory – ötmilliárdos támogatási program

Újraindult a Startup Factory program. A kormány mintegy ötmilliárd forintos keretösszeggel nyújt támogatást olyan inkubátoroknak, akik mentorálással és tőkebefektetéssel is segítik az induló magyar startupokat. A következő pályázati beadási idő 2023. november 6.

  • Pályázat
2023. október 24.

A Kulturális és Innovációs Minisztérium támogatásával a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal 2013 óta negyedszer hirdeti meg a technológiai startup cégek fejlesztését, inkubációját támogató Startup Factory elnevezésű programot.

A most meghirdetett felhívás célja, hogy a korábbi Startup Factory programokban már bizonyított technológiai inkubátoroknak lehetőséget biztosítson a folytatásra, és továbbiaknak adjon belépési lehetőséget.

A korábbi tapasztalatok és a startup ökoszisztéma résztvevőitől érkező vélemények alapján a programot idén bővebben, összesen négy kategóriában hirdetik meg: „Régi inkubátor”, „Specializációs inkubátor”, „Új inkubátor” és „Védelmi inkubátor”.

A Startup Factory programokban eddig közel 200 ötlet kapott finanszírozást, és közülük mintegy 90 jutott további befektetésekhez, többségében magán forrásból. Tíz fölött van azon startupok száma, amelyek már külföldi befektetést is kaptak, továbbá összesített árbevételük meghaladja a 10 milliárd forintot.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír