Hírek

Study in Hungary – A Miskolci Egyetem Rotterdamban

Az év legnagyobb európai, Rotterdamban rendezett nemzetközi felsőoktatási konferenciáján és kiállításán jelen volt a Miskolci Egyetem is.

  • Egyetem
2023. október 16. / Frissítve: 2024. április 26. 11:37
23-10-13_study-in-hungary_rotterdam

Az európai felsőoktatás nemzetköziesítésének elismert központja, az EAIE (European Association for International Education) idén Rotterdamban szervezett konferenciát és kiállítást több mint 6700 résztvevővel szeptember 26-29. között.  A Tempus Közalapítvány támogatásával a Miskolci Egyetem a Study in Hungary standon kiállótóként vehetett részt 10 magyar felsőoktatási intézménnyel együtt. Az universitast a Tudományos és Nemzetközi Igazgatóság képviselte az eseményen, amelyre több mint 100 országból érkeztek résztvevők.

A konferencia keretében a nemzetközi felsőoktatás legfontosabb aktuális témáit bemutató előadásokra, workshopokra és poszter szekciókra került sor.

A konferenciával párhuzamosan megrendezett felsőoktatási kiállításon több mint 200 kiállító vett részt: felsőoktatási intézmények, kormányzati szervezetek és a magán szektor képviselői, akik közül számos érdeklődő kereste fel a Study in Hungary standot.

A kiállítás lehetőséget biztosított arra, hogy növelje a Miskolci Egyetem nemzetközi láthatóságát, az együttműködési és mobilitási lehetőségek számát. A találkozón sor került a meglévő és az új partnerekkel történő tárgyalásokra, a számos nemzetközi partneregyetemmel megkötött szerződés megújítására, valamint új partneri szerződések előkészítésére. Továbbá lehetőség volt nemzetközi beiskolázási eseményeket szervező cégekkel és hallgatótoborzó portálokkal való egyeztetésekre, valamint számos nemzetközi jó gyakorlat megismerésére.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír