Hírek

Teniszcsarnokkal is készül az Európai Egyetemi Játékokra a Miskolci Egyetem

Az Európai Egyetemi Játékokra készülve bővíti sport infrastruktúráját a Miskolci Egyetem. A jelenleg épülő teniszcsarnok és fallabdapálya egy átfogó fejlesztés része.

  • Egyetem
  • Sport
  • Üzlet / innováció
2024. január 29.

A Miskolci Egyetem a Debreceni Egyetemmel közösen szervezi 2024 nyarán az Európai Egyetemi Játékokat. A tenisz Európa-bajnokságot miskolci helyszínen rendezik meg, amihez már készül a szükséges infrastruktúra.

A teniszcsarnokban négy kemény borítású teniszpálya lesz, mellette két fallabdapálya, amivel tovább bővül a Miskolci Egyetem sportkínálata

– tájékoztatott Boda Péter, az egyetem Üzemeltetési, Sport és Kollégiumi Igazgatóságának vezetője. Az építkezés novemberben kezdődött, de az előkészítő munkálatok, az építési engedélyköteles tervek, a kiviteli tervek és a közbeszerzési eljárások már évek óta zajlanak. Az épületet a tervek szerint júniusban adják át, hogy elegendő tesztidőszak előzze meg a július elején kezdődő versenyeket.

„A Miskolci Egyetem Teniszcentruma eddig is népszerű helyszíne volt miskolci teniszéletnek, de a teniszcsarnoknak köszönhetően 12 hónapos szezont biztosít majd a játékosoknak. A legmodernebb körülmények várják majd az egyetemi polgárokat és a városi teniszsport szereplőit. Az új létesítmény az eddigi gyakorlatnak megfelelően napközben az egyetemi testnevelést fogja szolgálni, ezen felül pedig továbbra is a külsős vendégek rendelkezésére fog állni” – fogalmazott Boda Péter.

24-01-29_teniszcsarnok-madartavlat

A teniszcsarnok és a fallabdapálya megépítése egy átfogó egyetemi sportinfrastrukturális fejlesztés része. Teljes megújuláson esik emellett az egyetemi klubház, és készül egy négy pályás strandröplabda centrum is kiszolgáló létesítménnyel és világítással. A beruházások abból a céltámogatásból valósulnak meg, amelyet a Miskolci Egyetem az Európai Egyetemi Játékokhoz kapcsolódó fejlesztésekre kapott. Ennek a programnak a részeként valósult meg az E/5 és E/6-os kollégiumok folyamatban lévő teljes átalakítása, amit követően megkezdődik az egyetemi étteremnek és a szórakozóhelyeknek helyet adó menza-épület rekonstrukciója is.

24-01-29_teniszcsarnok-epitok

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír