Hírek

„Új tudást, új lendületet hoznak az életünkbe” – diplomaátadó a GÉIK-n

A Miskolci Egyetem szenátusának február 9-én tartott nyilvános ünnepi ülésén a Gépészmérnöki és Informatikai Kar végzős hallgatói mérnöki fogadalmat tettek és átvették diplomájukat. Az eseményen adták át a PhD doktori okleveleket, a Bosch-díjat, a Gábor Dénes Diplomamunka Pályázat oklevelét és a Farkas József Junior-díjat, valamint az egyetem Hallgatói Önkormányzatának kitüntetéseit is.

  • Egyetem
  • GÉIK
2024. március 04.

A 2023/2024 tanév őszi félévében a Gépészmérnöki és Informatikai Karon 224 hallgató szerzett diplomát – közülük 37-en kitüntetéses oklevelet – a mérnökinformatikus rendszergazda felsőoktatási szakképzési szakon, az alapképzési szakokon, mesterképzési szakokon, a gépészmérnöki mesterképzési szak angol nyelvű képzésén, továbbá szakirányú továbbképzéseken.

24-02-09_GÉIK-diplomaatado (6)

A most végzős egyetemisták egy olyan generációt képviselnek, akik nagyon tudatosan nagyon világos elképzelésekkel vágnak bele életük új szakaszába. Új tudást, új lendületet hoznak az életünkbe

– ezekkel a szavakkal nyitotta köszöntőjét az ünnepi szenátusülésen Bihall Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke. A Miskolci Egyetemen megszerezhető szaktudás értékéről szólva kifejtette

Diplomájukat egy olyan egyetemen szerezték, amely műszaki fejlesztéseivel ott van a világ térképén, ami a helyi gazdasági szereplők számára is kiemelten fontos. Várják az önök friss tudását, lendületét, erre kiemelten szükség van. Az igazán értékes tudás a megalapozott elmélet és a munka világában megszerzett gyakorlat ötvözete. A kamara és az egyetem együttműködésével ezért arra törekszik, hogy minél többen szerezzenek munkahelyi tapasztalatokat, ismerjék meg a munka világát, ahol a megszerzett elméleti tudás kamatoztatható

– mondta a kamara elnöke.

A Miskolci Egyetem diplomaünnepén, a februári nyilvános szenátusüléseken nyolc karon közel ezer diplomát adott át. Külön büszkeség, hogy a végzősök közül nagy számban szereztek kitüntetéses oklevelet, amely csak a legkiválóbb hallgatókat illeti meg – összegezte a diplomák átadását követően a Gépészmérnöki és Informatikai Kar dékánja, Prof. Dr. Siménfalvi Zoltán. A frissdiplomásokat búcsúztatva elmondta

Egy szélesebb oktatási és kutatási profillal rendelkező egyetem, ha adottságait és lehetőségeit megfelelően tudja kihasználni, ha az egymástól látszólag távol álló szakterületek képviselői szaktudásukat, képességeiket közös célok érdekében tudják integrálni, akkor mindez a tudomány, a gazdaság és a társadalom igényeit és céljait is hatékonyan tudja szolgálni. A Gépészmérnöki és Informatikai Karon végzettek büszkék lehetnek arra, hogy egy olyan karon szereztek diplomát, amelynek több tudományterületet átfogó és integráló úgynevezett multidiszciplináris képzése egyedülálló a magyar felsőoktatásban. Az megszerzett oklevél elsősorban azt igazolja, hogy képesek hatékonyan és rendszerezetten új ismereteket elsajátítani, önállóan feladatokat megoldani, ha kell önállóan alkotni

– emelte ki a dékán.

24-02-09_GÉIK-diplomaatado (1)

Az ünnepi szenátusülésen került sor a doktori okleveleknek, a Bosch-díjnak, a Gábor Dénes Diplomamunka Pályázat oklevelének, a Farkas József Junior-díjnak, valamint a Kiváló Oktató- és Becsületdiplomáknak átadására.

A Gépészmérnöki és Informatikai Karon Ph.D. doktorátus oklevelet kapott Nasraldeen Alnor Adam Kheel, Fekete Tamás, Nagy Gábor és Wagner György.

Bosch-díjat a Robert Bosch miskolci gyárai hirdették meg, és már több mint 10 éves hagyománnyal rendelkezik a Miskolci Egyetemen. A díjjal a Gépészmérnöki és Informatikai Kar kiváló végzős hallgatóit jutalmazza a vállalat, és álláslehetőséget is biztosít számukra. A díjat idén Seprényi Kitti logisztikai mérnöki alapszakos hallgatónak ítélték oda.

Gábor Dénes Diplomamunka díjat a Novofer Alapítvány hirdette meg a végzős hallgatók számára műszaki informatikai témakörben, illetve az ehhez kapcsolódó határterületeken. A díjat a Novofer Alapítvány idén Toronya Bertalan mérnökinformatikus mesterszakon végzett hallgató kapta meg.

Farkas József Junior-díjat – a névadó szakmai és emberi példájára emlékezve – a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara alapította a kar BSc, MSc, PhD hallgatói, vagy 30 év alatti fiatal oktatói részére, akik a fémszerkezetek, hegesztett szerkezetek tervezése, optimális méretezése, mérése, szálerősítéses kompozitok vizsgálata területek valamelyikén kiemelkedőt alkottak. Az évente átadott Farkas József Junior-díjat idén Dr. Petrik Máténak, az Energetikai és Vegyipari Gépészeti Intézet adjunktusának ítélték oda az alapítók.

A Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzata a hallgatókkal való kiemelkedő kapcsolata, együttműködő- és segítőkészsége, valamint az egyetemi oktatásfejlesztés érdekében végzett munkája elismeréseként Kiváló Oktató diplomát adományozott Simon Gábornak, a Gépészmérnöki és Informatikai Kar mesteroktatójának.

Az egyetemi diák- és közéletben végzett kiemelkedő munkájának elismeréseként a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatától Becsületdiplomát kapott Seprényi Kitti, a GÉIK logisztikai mérnöki alapszakos hallgatója.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír