Hírek

Üzbég együttműködés három szinten

A Miskolci Egyetem üzbegisztáni népszerűsítésről, valamint egy egyetemi és középiskolai szintű együttműködésről kötöttek megállapodást május 14-én az Egyetemvárosban.

  • Egyetem
  • Oktatás
  • Partnerek
2024. május 14.

A Smart Outsourcing Solutions Grop (SOS) üzbég marketing és webdesigner céggel kötött együttműködési szerződés értelmében a SOS Group végzi a jövőben a Miskolci Egyetem exkluzív üzbegisztáni promócióját és népszerűsítését, továbbá Miskolcon tovább tanulni szándékozó üzbég diákok toborzásával is foglalkoznak majd.

A Miskolci Egyetem emellett együttműködési megállapodást írt alá a University of World Economy and Diplomacy üzbég egyetemmel, illetve annak előkészítő gimnáziumával, az Academic Lyceum of University of World Economy and Diplomacy-val. A szerződések átfogó célja a jövőben közös programok létrehozása legfőképpen a business, az IT-mérnöki és jogi képzések területén, valamint az üzbég középiskola diákjainak felkészítése a Miskolci Egyetem képzéseire.

A szerződéseket üzbég részről Mirkomil Boboyorov (alapító, ügyvezető – SOS Group), Dr. Akram Umarov (első rektorhelyettes – University of World Economy and Diplomacy), a Miskolci Egyetem oldaláról Prof. Dr. Horváth Zita rektor látta el kézjegyével. Az eseményen jelen volt Abror Samigdjanov Üzbegisztán magyarországi nagykövetségének konzulja és a követség első főtitkára, Sherzod Narzullaev.

24-05-14_ME-uzbeg2
Prof. Dr. Horváth Zita, a Miskolci Egyetem rektora, Dr. Akram Umarov, a University of World Economy and Diplomacy első rektorhelyettese és Mirkomil Boboyorov, a Smart Outsourcing Solutions Grop alapító ügyvezetője

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír