Hírek

Véradás és élelmiszergyűjtés

A Felsőoktatási Véradó Hetek programsorozat részeként a Miskolci Egyetemen is véradást szervezett a Magyar Vöröskereszt az Országos Vérellátó Szolgálattal együttműködve.

  • Campus
  • Egyetem
  • Hallgatóknak
  • Munkatársak
2024. április 16.

A Miskolci Egyetem évtizedek óta kiemelt partnere a Magyar Vöröskeresztnek, ezért az intézményben évente két alkalommal, tavasszal és ősszel is szerveznek véradást. A két nap alatt most közel 70-en tartották tű alá karjukat, közölük pedig 20 fő először adott vért.

Népszerű a véradás itt az Egyetemen. A rendszeres véradóink mellett pedig minden alkalommal köszönhetünk első véradókat is, aminek természetesen nagyon örülünk.

– mondta el Molnár Marietta a Magyar Vöröskereszt Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Szervezetének véradásszervező koordinátora.

A kampány Adj vért, legyen ez a flow-d! szlogenjével szólítja meg a fiatalokat, hiszen az önkéntes véradók nyereményjátékon is részt vesznek

Az éhezés nem ismeri az évszakot

Az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen elnevezésű kampány alkalmával tartós élelmiszereket, étolajat, tésztát, konzerveket, rizst, és édességet várnak a szervezők április 18-ig.

A 2013 tavaszán indult, az Egyetemek Harca az Éhezés Ellen elnevezésű kampányt a szervezet évente két alkalommal szervezi meg a kampusz területén Dennis Engel, a felsőoktatási intézményeket összefogó nemzetközi mozgalom (UFWH) helyi képviselőjének a kezdeményezésére. Az egyetemen több ponton is gyűjtik az adományokat a miskolci rászoruló családnak.

Tavaly közel ötszáz kilogramm adományt gyűjtöttünk össze. Nagyon bízunk benne, hogy idén is minél több családot tudunk ezekkel a felajánlásokkal támogatni.

– fejtette ki Molnár Marietta.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír