Hírek

Visszatekintő – 2023. október

  • Egyetem
2024. január 29.

Kínai-magyar kétoldalú felsőoktatási és gazdasági kapcsolatok

„A Kína és Magyarország közötti kétoldalú kapcsolatok nagyon jók, ami lehetőséget ad a felsőoktatási együttműködésre is” – nyilatkozott a Miskolci Egyetemen tett látogatását követően Gong Tao, Kína budapesti nagykövete. Videóbeszámolónk a látogatásról

Séta rózsaszínnel – együtt léptek az emlőrák megelőzéséért

Minden eddiginél többen sétáltak a Miskolci Egyetem Rózsaszín sétáján, amellyel a mellrák megelőzésére, a szűrővizsgálat és az egészségtudatosság fontosságára hívták fel a figyelmet.

Stratégiai együttműködés a MOL-lal, bővülő tématerületeken

Stratégiai együttműködési szerződést kötött a MOL és a Miskolci Egyetem hároméves időtartamra az oktatás és az alkalmazott kutatás területén fennálló több évtizedes kapcsolatuk tovább erősítésére. A vállalat és az egyetem a hagyományos műszaki földtudományok, a vegyipari és a petrolkémiai gépészet mellett olyan új területeken is együttműködik, mint a hulladékkezelési technológiák.

Tisztelet a Miskolci Egyetem 56-os hőseinek!

Az egykori 1956-os miskolci egyetemistákkal, a forradalom és szabadságharc szemtanúival tartott rendhagyó történelemórával emlékezett meg a Miskolci Egyetem a 67 évvel ezelőtt eseményekről.

„A természettudományok népszerűsítése fölötte áll a versengésnek”

A természettudományos ismeretek népszerűsítésére és az innováció-orientált szemléletmód minél szélesebb körű terjesztésére szövetkezett az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem. A felnövekő generáció szemléletformálását célzó együttműködés a Magyar Természettudományi Társulatnak a tudományokat népszerűsítő tevékenységét erősíti.

Összefogás az informatikus hallgatók tehetséggondozásáért

Az informatika szakos hallgatók szakmai fejlődésének támogatására és hosszú távú szakmai karrierjük elősegítésére stratégiai keretmegállapodást kötött a Miskolci Egyetem és a Carl Zeiss Digital Innovation Hungary. Az eseményen bemutatták az első ZEISS-ösztöndíjas miskolci egyetemistát is.

A Miskolci Egyetem kutatói a kutatói világrangsorokban

„A világ legjobb 100 000 kutatója” Ioannidis-listán a Miskolci Egyetem több kutatója is szerepel.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír