Hírek

Welcome Day – egy nap az ismerkedésért

Több mint 400 nemzetközi hallgatót hívtak meg a Miskolci Egyetem színes programjára, ahol a karok nagykövetei is képviseltették magukat.

  • Campus
  • Egyetem
2023. október 16. / Frissítve: 2023. október 27. 01:02
WelcomeDay_01_202310

A Welcome Day már hagyomány, amelyen megismerkedhetnek a külföldi hallgatók többek között a Miskolci Egyetem elmúlt öt évben megalakult Nemzetközi Hallgatói Önkormányzatával. Erről Sándor Krisztina, a Tudományos és Nemzetközi Igazgatóság igazgatója nyilatkozott.

Erre az alkalomra több mint 400 diákot hívtunk meg, akik nemcsak a diákszervezeteket ismerhetik meg – amelyekhez csatlakozhatnak -, hanem a programokat is, amelyeket a tanév során kínálnak nekik. Remélem, hogy egymással is megismerkednek, és nagyon jó benyomásuk lesz a Miskolci Egyetemről.

Sándor Krisztina.
WelcomeDay_03_202310

„Azért gyűltünk itt össze az Welcome Day-en, hogy megünnepeljük a nemzetközi hallgatók beilleszkedését egyetemünkön” – mondta Youssef Nada, ME-HÖK külügyi alelnök, aki szerint nagyon fontos az egyetem nemzetközivé tétele és az összes itt működő diákszervezet, például a Hallgatói Önkormányzat népszerűsítése szempontjából.

„A Gazdaságtudományi Kar kari nagyköveteként nagy megtiszteltetés számomra, hogy egyike lehetek azoknak a munkatársaknak, akik segítik az ide érkező nemzetközi hallgatókat, nagyszerű hagyományaink, jó kultúránk és jó közösségünk van a nemzetközi hallgatók számára, és ennek a része akartam lenni, hogy segítsem az újonnan érkezőket az útjukon” – mondta Tariq Abumunshar.

WelcomeDay_02_202310

Azért jelentkeztem a Miskolci Egyetemre, mert számomra, mint nemzetközi diáknak nagyon fontos, hogy beilleszkedjek a közösségbe, az egyetemünkre, itt Európában. Különösen fontos nekem Nagyon büszke vagyok arra, hogy itt lehetek.

Otman Atanane

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír