Hírek

Zöld kriminológiai és green deal – a klíma-és környezetvédelem dimenziói

A „Zöld kriminológia és Green Deal: a környezet- és klímavédelem – a büntetőjog sürgető feladata címmel nemzetközi konferenciát rendeznek a Miskolci Egyetem Állam- és Jogtudományi Kara és a Heidelbergi Egyetem Jogi Kara büntetőjogi intézetei a Miskolci Egyetemen. Az esemény az Alexander von Humboldt Alapítvány ALUMNI programja keretében meghirdetett egyetemi partnerség („Institutspartnerschaften”) partnerségi projekt zárórendezvénye.

  • ÁJK
  • Egyetem
2024. március 04.

A konferencián a hazai szakemberek mellett Ausztria, Liechtenstein, Németország és Törökország elméleti és gyakorlati szakemberei többek között jogi, közgazdasági, társadalompolitikai, szociológiai, pszichológiai és műszaki-technológiai nézőpontból igyekeznek válaszokat megfogalmazni a klíma- és környezetvédelemmel kapcsolatos legaktuálisabb kérdésekre.

A tudományterületeken átívelő témakör fontosságát jelzi, hogy a konferencia nyitóelőadását március 4-én Dr. Polt Péter, Magyarország legfőbb ügyésze tartja „Környezetvédelem az Európai Unióban (Green Deal) – gyakorlati tapasztalatok Magyarországon az ügyészség szemszögéből” címmel.

 

A konferencia nyilvános, de előzetes regisztrációhoz kötött. 

A részvételi szándékot március 1-ig lehet jelezni,

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír