vizio_cropped
Munkatársaknak

E-Learning

Általános tudnivalók

A Beiskolázási és Oktatásszervezési Igazgatóság Tanulmányi Ügyek Osztálya keretein belül működő e-learning portál legfontosabb és legalapvetőbb feladata az egyetemen folyó oktatás online támogatása. A portálon található kurzusokat kizárólag a Miskolci Egyetem oktatói és beiratkozott (aktív státusszal rendelkező) hallgatói használhatják tanulmányi éveik alatt.

A hallgatók csak azokat az elektronikus kurzusokat láthatják, amelyeket tantárgyként is felvettek a Neptun rendszerben, az aktuális félév kezdetekor, az oktató pedig ezek után engedélyezte a kurzushoz való hozzáférést. Nincs minden, a Neptunban felvett tárgynak automatikusan e-learning megfelelője, illetve nem minden oktató használja az e-learning portált. A hallgatók és a kurzusok összerendelését jelenleg minden szemeszter elején a portál adminisztrátora és rendszergazdája végzi az oktatók kérései alapján. Minden aktuális félévben 900–1000 aktív elektronikus kurzus áll az oktatók és a hallgatók rendelkezésére. A portálra feltöltött tananyagok, segédletek, videók kizárólag oktatási céllal használhatók, megosztásuk tilos.

A belépéshez minden felhasználónak aktív M365-ös fiókkal kell rendelkeznie. (Az oktatók jelenleg még a korábbi belépési mód alapján, vagyis felhasználónév + jelszó megadásával tudják használni a portált.)

A szemeszter elején a Miskolci Egyetem minden aktív jogviszonnyal rendelkező hallgatójának (a Neptun-adatok alapján, automatikusan) elkészítjük az M365-fiókját, hallgatói e-mail-címét, amelyről a Neptunban megadott e-mail-címre küldünk tájékoztatót.

A Miskolci Egyetem zárt e-learning portáljának elérhetősége
e-learning

Elérhetőségek, kapcsolat

Az elearning@uni-miskolc.hu-ra küldött levelekre csak munkaidőben (hétfő–csütörtök 8:00–16:00, péntek 8:00–13:00) van lehetőségünk válaszolni! A péntek délután, hétvégén vagy ünnepnapokon küldött levelekre leghamarabb a következő munkanapon tudunk reagálni. 

Belépési probléma, hallgatói e-mail-cím és jelszó, M365-ös fiók aktiválása, hallgatói és oktatói fiók ütközése esetén az Informatikai Központ munkatársai tudnak segíteni a helpdesk@uni-miskolc.hu címen. Az Informatikai Központban személyes ügyintézésre jelenleg nincs lehetőség!

dr. Ádám Zoltán

beiskolázási és oktatásszervezési igazgató

+36-46/565-111/20-02

Márton Krisztián

informatikai vezető

+36-46/565-111/20-09

Flaskó László

Moodle-rendszergazda

+36-46/565-111/10-96

Mátrai Krisztina

hallgatói szolgáltatások referens

+36-46/565-111/23-69

Beiskolázási és Oktatásszervezési Igazgatóság
Tanulmányi Ügyek Osztálya

Neptun Csoport irodája

A/1
épület, mfsz. 20.