Újrahasznosított divat a gólyabáli színpadon

07. November 2022. 14:00

A fenntarthatóság az élet szinte minden területén megvalósítható. A Miskolci Egyetem 2022-es gólyabálján régi ruhadarabok újragondolt változataiból tartott divatbemutatóval hívták fel a fiatalok figyelmét arra, hogy az egykori divatot „redizájnolva” is egyedi stílusúak lehetnek.

Ne dobd ki és ne cseréld le meglévő ruháidat, inkább frissítsd fel őket és légy egyedi – ez a küldetése a fenntartható divatot népszerűsítő ECO Fashion Hungary csapatának, akik divatbemutatón mutattak példát a megunt ruhák „újrahasznosítására”.

Kovács-Safarcsik Adrienn, a társaság egyik alapítója szerint fontos, hogy ha már valaki vásárol, ne a mennyiségre törekedjen, hanem a minőségre, és válasszon magyar tervezőket. Mert, mint mondta, „amellett, hogy egyediek és tehetségesek, zero waste szemlélettel dolgoznak, vagyis az anyagot az utolsó centiméterig feldolgozzák”. Az ECO Fashion Hungary célja az újrahasznosított divat lehetőségének bemutatása mellett, hogy megossza a fiatalokkal a fenntartható szépségápolással és környezetvédelemmel kapcsolatos információkat is.

Az idei gólyabálon fenntartható divatbemutatót tartottak, modelljeik miskolci egyetemisták voltak.