ME_egyetem_aula_altalanos
Adatbázisok

Az ME KLM által közvetített külföldi adatbázisok

EISZ – Cambridge University Press Journals

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Cambridge University Press a világ egyik vezető egyetemének tudományos kiadója. A teljes szövegű multidiszciplináris folyóirat-adatbázis kiemelkedő különösen a bölcsész- és társadalomtudományokban, de a természettudományi és műszaki tudományok is képviseltetik magukat. A csaknem 2 millió teljes szövegű cikk több mint 400 tudományos folyóiratban érhető el. 2023-tól valamennyi előfizető intézmény a Full Collection csomaghoz kap hozzáférést.

EISZ – De Gruyter eJournals

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A De Gruyter kiadó 350 online folyóirat mellett további 106 open access folyóirat elérhetőségét biztosítja. A multidiszciplináris folyóirat-csomagban 1995-től napjainkig elérhetők teljes szöveggel a tanulmányok.

EISZ – Academic Search Complete (EBSCO)

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Magyar keresőfelület. A multidiszciplináris adatbázisban teljes szöveggel érhetjük el 8800 folyóirat tudományos cikkeit, gyakran a legfrissebb számokat is beleértve.

EISZ – Legal Source (EBSCO)

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az EBSCO jogtudományi adatbázisában több száz szakfolyóirat teljes szövegéhez lehet hozzáférni.

EISZ – HeinOnline International Core

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Angol nyelvű jogi dokumentumok kurrens és történeti adatbázisa. A EISZ előfizetés keretében elérhető HeinOnline International Core csomag a következő gyűjteményekhez biztosít hozzáférést: Law Journal Library, World Treaty Library, English Reports Full Reprint (1220 – 1867), Women and the Law, Case Law, Revised Statutes of Canada, World Constitutions Illustrated, English Reports, Full Reprint, United Nations Law Collection, Foreign and International Law Resources Database és Legal Classics.

EISZ – JSTOR (Full Access Modell)

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A JSTOR teljes szövegű adatbázisban több mint 2800 folyóirat teljes szövege érhető el több más tudományág mellett elsősorban bölcsészet- és társadalomtudományi területen. Az adatbázis archív tartalmakat szolgáltat, a folyóiratok legfrissebb 2–5 évfolyama nem érhető el benne.

EISZ – MathSciNet (EBSCO adatbázisa)

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az American Mathematical Society matematikai adatbázisában több mint 1800 folyóirat 3,2 millió bibliográfiai tételében lehet keresni. Az EBSCO rész adatbázisaként érhető el!

EISZ – Oxford University Press Journals – Law Collection

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az OUP a világ egyik vezető egyetemének tudományos kiadója. A teljes szövegű folyóirat-adatbázisában a jogtudományi terület tudományos folyóirataimak 1996 utáni évfolyamai érhetők el.

EISZ – ProQuest Central

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisban 47 önállóan is használható adatbázisban 12 ezer teljes szövegű kurrens periodikát dolgoz fel, üzleti, orvostudományi, társadalomtudományi, bölcsészettudományi, pedagógiai, természet- és műszaki tudományi és interdiszciplináris területeken. A tudományos folyóiratok mellett szakmai folyóirat, napilapok, műhelytanulmányok, doktori értekezések, videók és más dokumentumok is elérhetők az 1970-es évektől napjainkig.

EISZ – ProQuest SciTech Premium Collection

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Bibliográfiák és teljes szövegű adatbázisok gyűjteménye természettudományok, mérnöki és anyagtudomány, számítástudomány területén. A teljes szövegű tartalmak több ezer folyóiratot, konferenciaanyagot és más típusú dokumentumokat tartalmaznak, míg tudományterületi bibliográfiák (Metadex, ASFA, Medline, Toxline, Agricola stb.) segítik a keresés pontosítását.

EISZ – Science Direct (Elsevier)

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az Elsevier teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisa a legelismertebb tudományos folyóiratok szövegéhez biztosít hozzáférést. A tartalom elsősorban műszaki-, természet- és orvostudományi területen kiemelkedő, de a társadalomtudományok és más tudományterületek is képviselve vannak benne. Az adatbázisban közel 2500 lektorált folyóirat érhető el.

ESIZ – SciVal (Elsevier)

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az Elsevier teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisa a legelismertebb tudományos folyóiratok szövegéhez biztosít hozzáférést. A tartalom elsősorban műszaki-, természet- és orvostudományi területen kiemelkedő, de a társadalomtudományok és más tudományterületek is képviselve vannak benne. Az adatbázisban közel 2500 lektorált folyóirat érhető el.

ESIZ – SciVal (Elsevier)

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az Elsevier tudománymetriai elemző alkalmazása, amely segítséget nyújt a kutatók, kutatócsoportok és intézmények teljesítményének elemzésében, az intézményi erősségek azonosításában, a kutatási témák feltárásában, illetve a nemzetközi együttműködések fejlesztésében.

EISZ – Scopus (Elsevier)

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az Elsevier kiadó hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutatócsoportok és –intézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója.

EISZ – Springer Journals

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Springer Nature kiadó teljes szövegű multidiszciplináris adatbázisa 9 millió tanulmányt tartalmaz 1997-től napjainkig. A tartalom elsősorban műszaki-, természet- és orvostudományi területen kiemelkedő, de a társadalomtudományok és más tudományterületek is képviselve vannak benne.

EISZ – Ulrichsweb

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az Ulrichsweb az egyik legismertebb folyóiratok és sorozatok alapadatait tartalmazó adatbázis. A legfontosabb kiindulási pontot jelenti az időszaki kiadványok adatairól történő tájékoztatás során. Célja, hogy a különböző időszaki kiadványokról egy egységes leírási keretben ismertesse a legjellemzőbb információkat. Nem csak akadémiai és tudományos folyóiratokat tartalmaz, hanem az időszaki kiadványok széles köréből meríti a tartalmat. Kereshetünk magazinok, hírlapok, sorozati kiadványok és tudományos folyóiratok adataiban közösen. Az adatbázisban nyomtatott és elektronikus kiadványokat egyaránt kereshetünk, jelenleg több mint 300.000 időszaki kiadvány leírása között.

EISZ – USC SOÁ Alapítvány Vizuális Történelmi Archívum

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. Az USC SOÁ Alapítvány Vizuális Történelmi Archívum több mint 55 ezer videóinterjút tartalmaz, amelyeket népirtások túlélőivel és szemtanúival vettek fel. Az interjúkat 41 nyelven, 62 országban rögzítették. Az adatbázis 1335 magyar nyelvű interjút valamint további több ezer magyar vonatkozású, magyar tapasztalatokat más nyelven megörökítő interjút tartalmaz a holokauszttal kapcsolatban. A tartalom kiegészül továbbá a ruandai, guatemalai és örmény népirtás és a kínai, nankingi mészárlás emlékeit őrző speciális anyaggal is.

EISZ – Web of Science Core Collection

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről. A Clarivate Analytics hivatkozáskereső bibliográfiai adatbázisa feldolgozza minden tudományterület legfontosabb folyóiratait, könyveit és konferenciaanyagait. Elsősorban tudománymetriai kutatásokra és szakirodalom keresésére alkalmas. Segítségével egyes kutatókra történő hivatkozásokat lehet megtalálni, illetve megállapítható egyes kutatócsoportok és kutatóintézetek nemzetközi tudományos világban elfoglalt pozíciója.

Journal Citation Reports – Impakt faktor adatok 2010–2012

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem gépeiről.

WBIS – Életrajzi világ lexikon

Hozzáférhető a Miskolci Egyetem Könyvtárából.

Legfrissebb hírek

Összes hír
Összes hír