Hírek

Idén is élőben közvetítettük a júniusi diplomaátadó ünnepségeket

2019. június 21.

Az utóbbi években már megszokott módon a 2019. június 27-én (csütörtökön) és 28-án (pénteken) – mindkét napon 10.00 és 14.00 órai kezdettel – tartandó diplomaátadó ünnepi szenátusülések az interneten megtekinthetőek.

Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ nyílt az egyetemünkön

2019. június 11.

A korszerű anyagokra és vizsgálataikra, a modern anyagtechnológiákra, valamint az intelligens irányításra és automatizálásra fókuszál az az új központ, amelyet egy 5 milliárd forintos program egyik eredményeként a minap adtak át a campuszon.

Sikeresen zárult a Műszaki Tudomány az Észak-Kelet Magyarországi Régióban 2019 Konferencia

2019. június 4.

14 szekcióban több mint száz előadás hangzott el azon a konferencián, amellyel az Észak-kelet Magyarországon és a régión túl tevékenykedő, műszaki tudományos kutatást folytató személyek számára kívántak lehetőséget biztosítani a szervezők az aktuális munkáik, kutatási eredményeik bemutatására.

Stratégiai megállapodást kötött a TS Hungaria Járműjavító Kft. és a Miskolci Egyetem

2019. június 4.

A vasúti járműgyártással és -javítással foglalkozó miskolci cég és az egyetem kapcsolata a 2000-es évek elejére nyúlik vissza, amikor több apróbb technológia fejlesztési feladat megoldásában vettek részt az egyetem szakemberei. Az együttműködés az eltelt csaknem két évtized alatt egyre szorosabbá vált, és nem csak a képzésre és a szakmai gyakorlatokra, de a technológia fejlesztésben való részvételre, valamint közös K+F feladatok megvalósítására is kiterjedt.

Paks II. Akadémia indul egyetemünkön

2019. május 30.

Együttműködési megállapodást kötött a Paks II. Zrt., vagyis az új atomerőművi blokkok kivitelezéséért felelős projekttársaság és a Miskolci Egyetem 2019. május 29-én. Az együttműködésnek köszönhetően a Paks II. Akadémia keretében szeptembertől a Miskolci Egyetem hallgatói az alapképzésre épülő atomerőművi üzemeltetési szakmérnök megnevezésű szakirányú képzésben vehetnek részt.

Ösztöndíjas hallgatók, fiatal kutatók mutatták be kutatási eredményeiket

2019. május 29.

Az Új Nemzeti Kiválóság Program ösztöndíjas alap-, mester- vagy doktori képzésben részt vevő hallgatói, valamint doktorjelöltek és fiatal oktatók, kutatók konferencián mutatták be friss kutatási eredményeiket 2019. május 29-én.

Átvették okleveleiket a Szépkorúak Akadémiája hallgatói

2019. május 24.

Ünnepélyes keretek között a Miskolci Egyetem Díszaulájában vehették át certifikációjukat azok a szépkorú hallgatók, akik a tanév során 26 alkalommal összesen 104 órányi előadást hallgathattak meg az egyetem professzoraitól, oktatóitól.

Idén is lehet Nemzeti Felsőoktatási Ösztöndíjra pályázni

2019. május 24.

2019. július 1-ig adhatják be pályázataikat a Miskolci Egyetem azon hallgatói, akik kiemelkedő tanulmányi eredményt értek el, szakmai területükön kimagasló munkát végeztek és/vagy példamutató közösségi, sport, kulturális és egyéb tevékenységet folytattak.

Stratégiai együttműködési megállapodást kötött a National Instruments és a Miskolci Egyetem

2019. május 17.

Több mint 30 éves múltra tekint vissza az az együttműködés, amelyet most írásba is foglalt a mérés- és irányítás automatizálás területén piacvezető cég debreceni leányvállalata és a Miskolci Egyetem. Az aláírási ceremóniát követő sajtótájékoztatón elhangzott, hogy az együttműködés néhány, mérőkártyával és Lab VIEW-val felszerelt Macintosh számítógép adományozásával kezdődött, és mára elmondható, hogy a National Instruments munkavállalói közül egyre többen egyetemünkön szereztek villamosmérnöki diplomát.

A marosvásárhelyi egyetem vezetői tettek látogatást intézményünkben

2019. május 16.

Kétnapos látogatásra érkezett egyetemünkre a Marosvásárhely székhelyen működő University of Medicine, Pharmacy, Science and Technology of Târgu Mureş (UMFST) egyetem delegációja Prof. Dr Leonard Azamfirei rektor vezetésével 2019. május 15-én. A látogatás első napján Prof. Dr. Torma András rektor fogadta a vendégeket, majd tárgyalásokat folytattak a két egyetem együttműködésének jövőjéről, végül hosszú távú együttműködési megállapodást kötöttek az egyetemi vezetők.