Hírek

Magyarok a Selyemúton - Széchenyi Béla és Stein Aurél ázsiai kutatásaiból nyílt kiállítás az egyetemen

2019. október 9.

Különleges kulturális programmal ünnepeli a Miskolci Egyetem Miskolcra költözésének, valamint a magyar-kínai kapcsolatok létrejöttének 70 éves jubileumát a Konfuciusz Intézet. Az intézet meghívására a jeles évforduló alkalmából a Magyar Tudományos Akadémia Könyvtár és Információs Központja a Miskolci Egyetem főépületében állította ki a „Magyarok a Selyemúton” c. kollekcióját. Az esemény megvalósulását a PAIGEO (Pallas Athéné Innovációs és Geopolitikai Alapítvány) támogatása segíti.

Az egyetemvárosba költözött az Avasi Gimnázium

2019. október 9.

Egy napra az egyetemvárosba költözött az Avasi Gimnázium: csaknem 700 avasis gimnazista és kísérőtanáraik özönlötték el kedden a Dudujka-völgyet. A már hagyományos Avasi Nyílt Napra érkezett középiskolások laborlátogatásokon ill. kalandtúrán vettek részt intézményünkben.

Csaknem 200 heves megyei középiskolás vett részt a Heves Megye Napján

2019. október 4.

Heves Megye Napja elnevezéssel állásbörzét és nyílt napot tartott intézményünk a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamarával közös szervezésben 2019. október 2-án. A szervezők a térségükben tapasztalható, főleg mérnök-munkaerőhiány kezelésére és egyetemünk gyakorlatorientált műszaki képzéseinek népszerűsítésére használták fel ezt az alkalmat.

Star Wars-figurák is ellátogattak a Kutatók Éjszakájára

2019. szeptember 30.

Idén is fergeteges programokkal, izgalmas bemutatókkal és kísérletekkel várta a Miskolci Egyetem mindazokat, akik a tudomány világába kívántak bepillantani, és érdekes, közérthető módon szerettek volna új ismereteket és élményeket szerezni.

Matematikából is indul az érettségire felkészítő oktatás

2019. szeptember 26.

A Miskolci Egyetem Matematikai Intézete ingyenes előkészítő oktatást tart olyan 11. vagy 12. osztályos középiskolai diákok részére, akik emelt szintű érettségit szeretnének tenni matematikából.

A 21. századi elvárásoknak is megfelelő kulturális antropológia alapszak indul egyetemünkön

2019. szeptember 25.

A 2020/2021-es tanévtől Magyarországon egyetlen helyszínen, a Miskolci Egyetemen tanulhatnak a diákok alap (BA) szakon kulturális antropológiát. A leendő kulturális antropológusok – ahogy a korábban végzettek is - a vállalati, az állami/önkormányzati és a civil szférában egyaránt sikeresen hasznosítják tudásukat.

Középiskolás diák természetfotóiból nyílt kiállítás a régi aulában

2019. szeptember 24.

Ifj. Bóta István, a Földes Ferenc Gimnázium tanulója készítette azokat a fotókat, amelyeket október közepéig lehet megtekinteni az A/4-es épület földszintjén. A diák a felvételein keresztül szeretné rávenni korosztályát, hogy hagyják ott a virtuális világot, mozduljanak ki szobáikból, és lessék meg a természet titkait a Bükkben.

Idén is indít fizikából ingyenes érettségi előkészítőt az egyetem

2019. szeptember 19.

A Miskolci Egyetem Fizikai Intézete ebben a tanévben is ingyenes előkészítőt hirdet azon 11. vagy 12. osztályos középiskolai diákok részére, akik fizikából szeretnének érettségizni, illetve egyetemi vagy főiskolai tanulmányaik során fizikát fognak tanulni.

Egyetemünk megújította stratégiai együttműködési megállapodását a Joysonnal

2019. szeptember 16.

Együttműködési megállapodást írt alá 2019. szeptember 11-én Prof. Dr. Torma András, a Miskolci Egyetem rektora és Prof. Dr. Deák Csaba, az egyetem kancellára a Joyson Safety Systems Hungary Kft. ügyvezetőjével, Kersten Bachmann-nal. A stratégiai megállapodás valójában egy már meglévő együttműködés és partnerség megújítása, hiszen a cég már évek óta duális képzési partnere a Miskolci Egyetemnek.

Katonai Toborzó Iroda nyílt az egyetemen

2019. szeptember 16.

Milyen lehetőséget nyújt ma a honvédség egy fiatal számára? Melyek azok az előnyök, amelyeket egy egyetemista kaphat a honvédségtől? Ezekről is információt kaphatnak a Miskolci Egyetem hallgatói, ha betérnek a Magyar Honvédség most megnyílt toborzó irodájába, mely folyamatosan várja majd a campuson a katonai szolgálati formák iránt érdeklődő jelentkezőket.