Hírek

Átadták a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi Pályázat díjait

2019. április 12.

Az Eszterházy Károly Egyetem – a Miskolci Egyetemmel közösen – 15. éve szervezi meg a Kortárs Hangon Nemzetközi Irodalmi pályázatot. A magyar felsőoktatásban teljesen egyedülálló hallgatói tehetséggondozó projekt elsődleges célja, hogy a Kárpát-medencében élő, magyar nyelven tanuló fiataloknak fontos anyanyelvápoló fórumaként lehetőséget biztosítson a tehetséges egyetemistáknak az irodalmi alkotásaik publikálására.

Adománygyűjtés a Húsvéti Koncerten egyetemünk lakástűzben érintett egykori oktatójának

2019. április 10.

Dr. Fabinyi Erzsébetnek, egyetemünk a Dankó Pista utcai lakástűzben érintett egykori oktatójának gyűjtenek pénzadományokat a 2019. április 16-án a Díszaulában tartandó Húsvéti Koncerten.

Országos Miskolci Jogi Disputa Versenyt rendezett az ÁJK

2019. április 10.

Március végén a Miskolci Egyetem adott otthont az Országos Miskolci Jogi Disputa Versenynek. A szervezők a már több ízben megrendezett helyi Jogi Disputa Verseny sikerein felbuzdulva döntöttek az országos verseny megrendezése mellett, amely kiemelkedő érdeklődés mellett, közel 60 versenyző hallgató részvételével zajlott le.

A miniszter is részt vett egyetemünk díszpolgárának könyvbemutatóján

2019. április 10.

Új tanulmánykötete jelent meg a napokban Dr. Boleratzky Lórándnak, egyetemünk díszpolgárának, az egykori Miskolci Evangélikus Jogakadémia hallgatójának és tanárának "Egyházjog - a lelki egyház szolgálatában" címmel.

Közigazgatási Eljárási Jogi Szakmai Napot tartottak a Miskolci Egyetemen

2019. április 9.

Szakmai napot tartott 2019. március 28-án a Miskolci Egyetemen a Közigazgatási Eljárási Jogi Egyesület. A megnyitót követően Boros Anita, a nemrégiben létrejött egyesület elnöke osztotta meg a jelenlévőkkel a közigazgatási eljárásjoggal kapcsolatos új ismereteket.

A tehetségeket ünnepelték

2019. április 8.

A tudományos utánpótlás-nevelés egyik legfontosabb elemei a Tudományos Diákkörök, amelyek kiváló lehetőséget biztosítanak a bemutatkozásra a jövő sikeres szakembereinek, tudósainak. Az ebben a mozgalomban részt vevő tehetséges hallgatók és elkötelezett oktatóik kaptak elismerést a 2019. április 4-én tartott Tudományos Diákköri ünnepségen.

A logisztikai kiválóság fokozására irányuló projekt zárul a Miskolci Egyetemen

2019. március 29.

Sajtótájékoztató keretében értékelték a hároméves futamidejű, most záruló, a Miskolci Egyetem Logisztikai Intézete által koordinált egy millió eurós projekt eredményeit. „A Miskolci Egyetem tudományos kiválóságának erősítése a logisztika területén” c. H2020 UMi-TWINN projekt (691942) megvalósításban részt vevő partnerek között a magdeburgi Fraunhofer Intézet, a Grazi Műszaki Egyetem és a luxemburgi Intelligentsia Consultants szerepelt. A projekt eredményeként 128 db tudományos publikáció és 68 db konferenciaelőadás született.

Együttműködési megállapodást kötött a MAVIR és a Miskolci Egyetem

2019. március 27.

Hosszú távú együttműködési megállapodást írt alá egyetemünk a MAVIR Magyar Villamosenergia-ipari Átviteli Rendszerirányító ZRt-vel. A megállapodás célja, hogy a két szerződő fél a kölcsönösség és együttműködés elvén alapuló, a műszaki ismeretek fejlesztését célzó megállapodást alakítson ki egymással az egyetemen folyó villamosmérnök-képzés gyakorlati szempontú fejlesztése és bővítése érdekében.

Thaiföldi egyetemi delegáció tett látogatást a Miskolci Egyetemen

2019. március 27.

A thaiföldi Rajamangala University of Technology Isan, RMUTI (Királyi Műszaki Egyetem) legmagasabb rangú vezető delegációja tett érdeklődő látogatást egyetemünkön 2019. március 26-án. A vendégek célja a korábbi (2016-os) kapcsolatteremtő látogatásuk után elindult intézményes együttműködésünk megerősítése, továbbfejlesztése volt.

Ismét a miskolci lett Magyarország legszebb campusa

2019. március 26.

Két év után ismét a Miskolci Egyetem campusát választották meg a legszebbnek az egyik felsőoktatási hírportál olvasói. Az öt napig tartó szavazás során 22 300 szavazat érkezett, ennek csaknem 31 százalékát adták a mi campusunkra.