alapitvany_hero
Tisztségviselők

Dr. Világi Oszkár

A Kuratórium tagja

Világi O.fénykép
Dr. Világi Oszkár, kuratóriumi tag
Dr. Világi Oszkár
Kuratóriumi tag

Életrajz

2011. május 1-jétől a MOL-csoport Igazgatóságának tagja. A SLOVNAFT Igazgatóságának elnöke és a vállalat vezérigazgatója.

A Pozsonyi Commenius Egyetem Jogi Karán szerzett diplomát és egyetemi doktori címet 1985-ben. 1990–1992 között képviselő volt a Csehszlovák Országgyűlésben (Prága). 1994-ben a Közép-európai Alapítvány egyik megalapítója lett, jelenleg az Igazgatótanácsának a tagja. 1996-tól több szlovák vállalat ügyvezető testületében dolgozott. Számos külföldi befektető jogi tanácsadója a szlovák ipar jelentősebb átalakítási projektjeiben (US Steel, Orange Slovensko, a.s OTP, MOL).

2002 óta a SLOVNAFT és a MOL stratégiai partnerségi és integrációs munkacsoportnak volt a tagja. Mielőtt 2005-ben a SLOVNAFT Igazgatóságának tagja lett, a Felügyelő Bizottság tagjaként dolgozott. 2006 márciusában nevezték ki a Slovnaft vezérigazgatójává. 2010 áprilisától a MOL-csoport Ügyvezető Testületének tagja lett, és azóta több különböző pozíciót töltött be a MOL-csoporton belül. Jelenleg a MOL Vezérigazgató-helyettese, továbbá a Vezérigazgatói Bizottságának és Igazgatóságának tagja.

A 2012-ben alapított Szlovák-Magyar Üzleti és Iparkamara elnöke, valamint a Szlovák Iparkamara tagja. A komáromi Selye János Egyetem Igazgatótanácsának tagjává 2010 novemberében nevezték ki, 2015-től pedig a Pozsonyi Comenius Egyetem Igazgatótanácsának a tagja.

 

Életpálya
  • Dunaszerdahelyen született, 1963-ban.
  • A Pozsonyi Commenius Egyetem Jogi Karán szerzett diplomát és egyetemi doktori címet 1985-ben.
  • 1990–1992 között képviselő volt a Csehszlovák Országgyűlésben.
  • 1994-ben a Közép-európai Alapítvány egyik megalapítója lett, jelenleg az Igazgatótanácsának a tagja.
  • 1996-tól több szlovák vállalat ügyvezető testületében dolgozott. Számos külföldi befektető jogi tanácsadója a szlovák ipar jelentősebb átalakítási projektjeiben (US Steel, Orange Slovensko, a.s OTP, MOL).
  • 2002 óta a SLOVNAFT és a MOL stratégiai partnerségi és integrációs munkacsoportnak volt a tagja. Mielőtt 2005-ben a SLOVNAFT Igazgatóságának tagja lett, a Felügyelő Bizottság tagjaként dolgozott. 2006 márciusában nevezték ki a Slovnaft vezérigazgatójává. 2010 áprilisától a MOL-csoport Ügyvezető Testületének tagja lett, és azóta több különböző pozíciót töltött be a MOL-csoporton belül.
  • 2011. május 1-től a MOL-csoport Igazgatóságának tagja. A SLOVNAFT Igazgatóságának elnöke és a vállalat vezérigazgatója.
  • A 2012-ben alapított Szlovák-Magyar Üzleti és Iparkamara elnöke, valamint a Szlovák Iparkamara tagja.
  • A komáromi Selye János Egyetem Igazgatótanácsának tagjává 2010 novemberében nevezték ki, 2015-től pedig a Pozsonyi Comenius Egyetem Igazgatótanácsának a tagja.
  • 2023. március 31-től az Universitas Miskolcinensis Alapítvány Kuratóriumának tagja.