ETK
Karok

Egészségtudományi Kar

ETK

Miért az ETK?

A miskolci székhelyű egészségtudományi felsőoktatás több mint három évtizedes múltra tekint vissza. A jelenlegi képzés 2001-ben integrálódott a Miskolci Egyetem szervezeti rendszerébe, új fejezetet nyitva az Universitas kiteljesedésének folyamatában. Azóta az Egészségtudományi Kar az Egyetem többi karával együttműködve, a szinergiát erősítve, az interdiszciplináris határterületi kapcsolódás előnyeit hasznosítva az Észak-magyarországi Regionális Egészségügyi Tudásközpontként azonosítja magát, és képez diplomás szakembereket többek között a prevenció, a betegápolás a képalkotó diagnosztika, a rehabilitáció és az egészségturizmus területén 5 alapképzési, 4 mesterképzési, 1 felsőoktatási szakképzési és számos unikális másoddiplomás szak működtetésével. Küldetése régió megtartó erejének növelése a helyben képzett szakemberek regionális elhelyezkedésének elősegítése érdekében. Az oktatás színvonalát neves orvos-oktatók és az egészségtudományok, valamint az interdiszciplináris tudományterületek elismert szaktekintélyei garantálják a Miskolci Egyetem társkaraival, a kar oktató kórházával, a régió egészségügyi intézményeivel és szakmai szervezeteivel együttműködve, mindig igazodva a kor változó követelményeihez, a társadalmi igényekhez és a munkaerőpiaci elvárásokhoz. Az ETK hallgatói a Miskolci Egyetem campusán, kivételes infrastrukturális környezetben tanulhatnak és lehetnek részesei a többszáz éves hagyományokkal büszkélkedhető selmeci diákéletnek. Az egészségtudományi végzettség napjainkban piacképes, az egészségügyi diplomások iránt kifejezetten nagy a kereslet, emellett talán még fontosabb szempont, hogy az egészségügyi szakmák lélekemelő munkával járnak, hiszen mindegyik középpontjában a humánum áll. Az egészségtudományi képzés értékrendjét áthatja az emberek felé irányuló empatikus közelítés és holisztikus szemlélet, mely az embert testi-lelki és szociális mivoltának egységében látja. Ez az értékrend a Miskolci Egyetem selmeci hagyományaira épülő kari köszöntésben így jelenik meg: 

“Egészséget a világnak!”
Ökrösné Tóth Krisztina
hivatalvezető, dékáni referens
Stefánia
épület, 107/a

Képzések

A kar küldetése, hogy a társadalom-egészségügyi igényeinek kielégítésére diplomás egészségügyi szakembereket képezzen a prevenció, a képalkotó diagnosztika, a betegápolás, a rehabilitáció, az egészségturizmus és a labordiagnosztika területén többciklusú oktatási programok és továbbképzések megvalósításával.

Alapképzés (BSc / BA / BProf)
Mesterképzés (MSc / MBA)
Felsőoktatási szakképzés

Dr. Kiss-Tóth Emőke

dékán, Egészségtudományi Kar

dekan_etk

Kedves tanulni vágyó fiatalok! A középiskolai tanulmányok végeztével számos választható képzés, egyben életút áll Önök előtt. Döntsenek okosan, de bármelyik irányba veszik is útjukat, bármilyen pályát is választanak, a legfontosabb, hogy boldog, sikeres, elégedett emberek legyenek. Szerezzenek ehhez tudást, acélozzák, nemesítsék egyéniségüket, alakítsanak ki emberi kapcsolatokat, szerezzenek barátokat. A Miskolci Egyetemen Egészségtudományi Karának alapképzésein, mesterképzésein, szakirányú képzésein és felsőoktatási szakképzésén minderre megvan a lehetőségük!

Dr. Kiss-Tóth Emőke

etk_01
etk_02
etk_03
etk_04
etk_05
etk_06
etk_07
etk_08

Vállalati partnerek

 • Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház 
 • Parádfürdői Állami Kórház  
 • Szépkorúak Háza Nonprofit Kft.
  Miskolci Egyesített Szociális, Egészségügyi és Gyermekjóléti Intézmény  
 • Nógrád Vármegyei Szent Lázár Kórház   
 • Ózdi Szakképzési Centrum  
 • Drogambulancia Alapítvány 
 • Miskolci Egészségfejlesztési Intézet 
 • Gróf Tisza István Kórház Berettyóújfalu  
 • Nemzeti Egészségügyi Kutatási Ügynökség Nonprofit Kft. 
 • Országos Mentőszolgálat 
 • Kanizsay Dorottya Katolikus Gimmnázium, Egészségügyi Technikum és Szakképző Iskola 
 • Kossuth Lajos Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Pedagógiai Szakgimnázium 
 • Szerencsi SC Sátoraljaújhelyi Kossuth Lajos Technikum, Szakképző Iskola és Gimnázium 
 • Szerencsi Szakképzési Centrum  
 • Almási Balogh Pál Kórház  
 • Sárospatak Város Rendelőintézete 
 • Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kórházak és Egyetemi Oktatókórház  
 • Szent Lázár Megyei Kórház 

Az ETK nemzetközi kapcsolatai

A Miskolci Egyetem Egészségtudományi Karának iránymutató, stratégiai  fejlesztési eleme a nemzetközi partnerkapcsolatok szélesítése. A külföldi egyetemekkel és egészségügyi intézményekkel kötött megállapodások, az egészségügyi képzésre és kutatásra fókuszáló közös munka kiterjed az oktatói és a hallgatói mobilizáció támogatására, közös doktori munkákra, szimpóziumok, szakmai konferenciák, tudományos diákköri konferenciák rendezésére, valamint közös érdekeltségű kutatási munkák végzésére, publikációk megjelentetésére. 

Kialakítás előtt állnak angol nyelven folytatott képzések alap- és mesterképzési szinten: Nursing and patient care / Nursing BSc és Biomedical engineering MSc (ETK-GÉIK közös indítás). 

Az oktatási partnerség mellett a nemzetközi kutatási együttműködési rendszerét is bővíti az  Egészségtudományi Kar. A jelenleg futó Development of Intercultural Communication Skills in Physiotherapy Practice through an E-Learning Course on Movement Analysis and theraphy MOV-E, számos nemzetet összefogó projekten belül összehasonlító elemzéseket végeznek Miskolcon az online oktatásban alkalmazott tanulási elméletekről és oktatási módszerekről, amelyhez olyan, nyílt hozzáférékurzust készítenek, amely egyesíti a speciális tematikákhoz kapcsolódó, gyógytornászok által használt módszereket a mozgásszervi diszfunkciók kezelésére, valamint a beteggel való kommunikáció sajátosságaira.

Nemzetközi partnereink

Kari hírek

Összes hír
Összes hír