Hallgatói Önkormányzat

A Hallgatói Önkormányzat feladata a hallgatói érdekképviselet.

Minden kari HÖK saját önálló szervezetként funkcionál, amelyek egy nagy szervezetben futnak össze, a Miskolci Egyetem Hallgatói Önkormányzatában (ME-HÖK).

Célunk a hallgatók érdekeinek képviselete, az egyetem és polgárai közötti ’’híd’’ kiépítése, amely által a hallgatók számukra megfelelő környezetben tudják tanulmányaikat folytatni. Ez a tanulmányi kérdések kezelésén, minőségbiztosítási tevékenységeken, illetve ösztöndíjakkal, kollégiumi ügyekkel kapcsolatos ügyintézéseken túl a rendezvényszervezést is magába foglalja.

Egyetemi életed során sokszor fogsz találkozni a HÖK képviselőivel, ezért is fontos, hogy problémáid és kérdéseid esetén fordulj hozzánk bizalommal az alábbi elérhetőségek valamelyikén!

Szabó Martin

ME-HÖK elnök

Hoffmann Jennyfer

MFK-HÖK elnök

Muszka Gabriella

AVK-HÖK elnök

Hágen Ferenc

GÉIK-HÖK elnök

Bátori Kata

ÁJK-HÖK elnök

Nagy Tamás Roland

GTK-HÖK elnök

Kertész Milán

BTK-HÖK elnök

Zakar Dóra

ETK-HÖK elnök

Bitter Bettina

BBZK-HÖK elnök

Kollégiumi Bizottság (KB)

A kollégiumi felvételi eljárás során, ha elakadtál, vagy bármilyen kérdésed van a pályázat beadásával és annak menetével kapcsolatban, esetleg a szobabeosztásról van kérdésed, keresd az alábbi elérhetőségeket:

Veres Viktor

ME-HÖK kollégiumi alelnök

Kollár Zoltán

MFK-HÖK-KB

Urbán Kata

AVK-HÖK-KB

Nagy Bence

GÉIK-HÖK-KB

Horváth Botond

ÁJK-HÖK-KB

Brünner Martin Csaba

GTK-HÖK-KB

Kovács Zsófi

BTK-HÖK-KB

Sukenikova Judita

ETK-HÖK-KB

Barcsa Dorina

BBZK-HÖK-KB

Szociális Ösztöndíj Bizottság (SZÖB)

Tudtad, hogy a Miskolci Egyetem rengeteg ösztöndíjlehetőséget kínál?

A megfelelő támogatási forma megtalálásában a Szociális- és Ösztöndíj Bizottság tagjai örömmel segítenek.

Pásztor Levente

ME-HÖK Szociális Ösztöndíj Bizottság alelnök

Papp Ákos Balázs

MFK-HÖK-SZÖB

Czilli Orsolya

AVK-HÖK- SZÖB

Paizs Lilla

GÉIK-HÖK- SZÖB

Fülöp Botond

ÁJK-HÖK- SZÖB

Kun Nikolett

GTK-HÖK- SZÖB

Beszeda Barbara Panna

BTK-HÖK- SZÖB

Soltész Bianka Gizella

ETK-HÖK- SZÖB

Bene Boglárka

BBZK-HÖK- SZÖB

Hagyományaink

A selmeci diákhagyományok gyökerei eredetileg a Selmecbányán található Bányászati és Erdészeti Akadémia hallgatóihoz köthetők.

A hagyományok még az intézmény Sopronba költözése után is fennmaradtak, sőt további elemekkel gazdagodtak, ezek együttesen alkotják a selmeci-soproni diákhagyományokat, amelyek a selmecbányai gyökerekkel rendelkező felsőoktatási intézményeket ma is áthatják, többek között a Miskolci Egyetem hallgatóinak életét is.

Ezen diákhagyományoknak köszönhetően erős kapcsolat alakul ki a felsőbb éves és az újonnan érkező hallgatók között.

Ezek az intézményeken átívelő hagyományok nem csupán az összetartást szolgálják, hanem egy bensőséges közösség kialakítását is elősegítik a diákok között.

Számos rendezvény kötődik a selmeci hagyományokhoz, többek között a Szakestélyek, Szalamander és természetesen a kirándulások Selmecbánya és Sopron városába.

Külön büszkék vagyunk arra, hogy hagyományaink természete annyira kivételes és egyedülálló, hogy 2014 óta a UNESCO Világörökség részévé nyilvánították.

Rendezvények

A Miskolci Egyetem számos egyedülálló, több éves hagyománnyal rendelkező eseménnyel büszkélkedhet.

A karok közötti összetartás rendkívül erős és tovább emeli a hallgatói lét színvonalát, hogy egész évben kerülnek megrendezésre programok az egyetemváros területén. A karok számos önálló rendezvénysorozattal rendelkeznek. Emellett számos összkari rendezvény kerül megtartásra a tanév során. Vegyük sorra, melyek ezek!

bALEK7

Felvételt nyert hallgatóként a ponthúzást követően lehetőséged van részt venni egyetemi életed legmeghatározóbb élményében.

A bALEK7-en megismerheted egyetemünket, karod hallgatóit, illetve az új szaktársaidat.

A rád váró 5 napot különböző programokkal igyekszünk felejthetetlenné tenni szakmai- és sport programokkal, Csapatépítő foglalkozásokkal, valamint Kultúr- és gasztro programokkal.

Az esték pedig kötetlen szórakozással végződnek a Rockwell klubban, ahol minden este színvonalas fellépők biztosítják a hangulatot.

Gólyabál

A Miskolci Egyetem hagyományai szerint a frissen felvett polgároknak esküt szokás tenniük, amelyre a gólyabál keretében van lehetőségük. Az eskütétel után nívós környezetben tölthetnek el egy estét a hallgatók, ahol neves fellépők és exkluvzív programok várják a szórakozni vágyókat.

Kolimpia

Az Egyetemváros egyik pozitívuma, hogy a kollégiumi és tanulmányi épületek egy helyen találhatóak, így hallgatóink – akár a Bermuda háromszögben – el tudnak intézni mindent, nem szükséges a városon belül ingázniuk. A kollégiumi élet ezért kiemelkedő az Egyetemvárosban.

Minden év tavaszán megrendezésre kerül a Kolimpia, ahol az Egyetemváros lakói egymással versenyezve igyekeznek megszerezni a győztes kollégium címét.

Miskolci Egyetemi Napok

Bizonyára hallottál már a MEN-ről, amely Miskolc egyik kiemelkedő zenei fesztiváljai közé tartozik… a hallgatói életben ez többet takar, mint CSAK egy fesztivál.

A MEN ideje alatt kerül megrendezésre a Diákrektor választás, ahol a karok versenyezek egymással az egyetem kulcsáért.

Játékos versenyszámaival és légkörével a Diákrektor választás a tanév legmeghatározóbb eseményévé nőtte ki magát az évek során. Míg napközben a karok küzdenek meg egymással a diákrektori címért, esténként neves hazai, illetve külföldi sztárfellépők szórakoztatják a közönséget az Egyetemváros területén.

Hallgatóink véleménye szerint a MEN tökéletes zárása a félévnek, mivel az ott szerzett emlékekkel a vizsgaidőszak szürke hétköznapjai is sokkal színesebbé válnak.

MFK-HÖK

GÉIK-HÖK

ÁJK-HÖK

GTK-HÖK

BTK-HÖK

ETK-HÖK

BBZK-HÖK

Hol találsz meg minket?
A/1
épület, I., 125-126.

Hallgatói hírek

Összes hír
Összes hír