Hírek

Elkészültek a bányász-kohász aranyoklevél-átadó ünnepség fotói

2019. november 13.

A Műszaki Földtudományi Kar és a Műszaki Anyagtudományi Kar rubin, vas, gyémánt- és aranyokleveleinek 2019. augusztus 30-án tartott ünnepélyes átadóját megörökítő fényképek az alábbi galériában tekinthetőek meg.

Elsőként az országban a Miskolci Egyetemen jött létre Területi Innovációs Platform

2019. november 12.

Területi Innovációs Platform (TIP) megalakításáról írtak alá alapító nyilatkozatot a Miskolci Egyetemen a felsőoktatási intézmény és a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFIH) képviselői.

Mégsem kell nyelvvizsga a 2020-as felvételihez

2019. november 8.

Jó hír érkezett a felvételire készülőknek: a kormány eltörölte a kötelező középfokú nyelvvizsga követelményét a 2020-as felvételin. A 2019. november 7-ei kormányülésén meghozott döntés értelmében mégsem kell B2-es szintű komplex nyelvvizsga ahhoz, hogy a jelentkezők 2020 szeptemberében megkezdhessék a felsőfokú tanulmányaikat.

Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány pályázati lehetőségei – Meghosszabbított pályázati határidők!

2019. november 8.

Meghosszabbított pályázati határidőkkel várja a környezet- és klímavédelem iránt érdeklődő hallgatókat a Kék Bolygó Klímavédelmi Alapítvány. Nem csak külföldi ösztöndíjra és PhD-hallgatók kutatási munkáját támogató ösztöndíjra lehet pályázni, de környezetvédelmi ill. vízügyi gyakornoki ösztöndíjra is.

A MAK hallgatóit és oktatóját díjazták az OTDK záróülésén

2019. november 5.

Sepsi Máté és Bubonyi Tamás hallgató Pro Scienta Aranyérmet, Dr. Barkóczy Péter egyetemi docens pedig Mestertanár Aranyérmet vett át a XXXIV. OTDK 2019. október 31-én a Magyar Tudományos Akadémia Dísztermében tartott kitüntetésátadó ünnepi ülésén.

Sikeresen zárult a FLOODRESC projekt

2019. október 29.

FLOODRESC elnevezéssel az Interreg V-A Szlovákia-Magyarország Együttműködési Program keretein belül árvízi védekezést segítő térinformatikai döntéstámogató rendszer fejlesztését végezte el a Miskolci Egyetem és 4 partnere 2017-2019 között.

Az egyetemen is megemlékeztek az 1956-os forradalom eseményeiről

2019. október 24.

Az egykori ÁVH egyik kihallgatószobájába csöppentek azok a megemlékezők, akik részt vettek az egyetemen az 1956-os forradalom és szabadságharc 63. évfordulója alkalmából tartott rendezvényen. A kihallgatószobában játszódó műsor részeként először Skribanek Petra táncát tekinthették meg a résztvevők, majd Eperjesi Gergely mondta el Kiss Dénes „Velünk vagy ellenünk” c. versének részletét. Ezután Kovács Kristóf táncolt, majd Eperjesi Gergely adta elő Pilinszky János Apokrif c. versét. A műsor végén külföldi íróktól, költőktől hangzottak el a forradalom kapcsán született idézetek.

Kiállítással ünnepeljük hazánk NATO-csatlakozásának 20 éves jubileumát

2019. október 24.

„70 éves a NATO, Magyarország 20 éve a NATO tagja” címmel kiállítás nyílt a Szenátusi Tanácsterem előtti folyosószakaszon 2019. október 22-én. A tárlat 2019. november 11-ig tekinthető meg az egyetemen.

Háromnapos intenzív érettségi-felkészítőt indít matematikából a MAK

2019. október 24.

15 órás, az emelt szintű matek-érettségire felkészítő intenzív kurzusra várja a Műszaki Anyagtudományi Kar az őszi szünetben a középiskolásokat. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött.

Jubileumi Emléküléssel ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját a GÉIK

2019. október 22.

Nagyszabású, tudományos konferenciával egybekötött jubileumi emléküléssel ünnepelte fennállásának 70. évfordulóját a Miskolci Egyetem Gépészmérnöki és Informatikai Kara 2019. október 18-án.