fiek
Kutatás-fejlesztés, innováció

FIEK kutatóintézet

Korszerű Anyagok és Intelligens Technológiák Felsőoktatási és Ipari Együttműködési Központ

Áttekintés

Szervezetünk küldetése, hogy elősegítse az Egyetem kutatás-fejlesztési tevékenységét, és azt üzleti alapokra helyezve erősítse azt. Ennek érdekében folyamatos párbeszédet tartunk fenn az Egyetem kutatószervezeteivel, hogy kiválaszthassuk és bemutathassuk a piaci szereplők számára is releváns technológiákat és kutatási eredményeket. Az információkat továbbítjuk partnereinknek, és azzal támogatjuk őket, hogy közvetítjük az általuk megfogalmazott igényeket és műszaki-termelési kihívásokat a kutatószervezetek felé.

Fő tevékenységeink

Innovációszinkronizáció és Koordináció

Összehangoljuk és koordináljuk az Miskolci Egyetemen zajló kutatási és innovációs tevékenységeket, hogy azok intézményi szinten és hatékonyan járuljanak hozzá a fejlődés előmozdításához.

Kutatás-Fejlesztés Eredményeinek Promóciója

Bemutatjuk és terjesztjük az Miskolci Egyetem kutatás-fejlesztési eredményeit, segítve azok gyakorlati alkalmazását és hasznosítását.

Külső Partnerkapcsolatok Fejlesztése

Kutatási, fejlesztési és innovációs együttműködéseket alakítunk ki külső partnerekkel, projektek generálásával és új lehetőségek teremtésével.

Szellemi Tulajdon Gondozása

Kezeljük az intézményi szellemi tulajdont, elősegítve szellemi alkotásaink értékesítését és piaci hasznosítását, mindezt a megfelelő keretek és adatszolgáltatási kötelezettség mellett.

Tudástérkép és Üzleti Hasznosítás

Egyetemi tudástérképet hozunk létre és folyamatosan frissítjük, hogy az K+F+I szolgáltatások és eredmények könnyen elérhetőek legyenek és üzleti partnereink aktívan használják a kompetencialapokon elérhető szolgáltatásokat.

Innovációs és Kutatásmenedzsment Képzések

Részt veszünk innovációs és kutatásmenedzsment képzések szervezésében az Egyetem oktatói és kutatói részére, továbbá támogatjuk hallgatóinkat az innováció és start-up vállalkozások területén, inkubálva és menedzselve őket. Ehhez a Proof of Concept Alap pénzügyi eszközeit is koordináljuk.

K+F Pályázatok Információs Pontja

 Létrehozzuk a hazai és nemzetközi K+F pályázatok információs pontját, hogy a legfrissebb lehetőségekről és információkról tájékoztassuk minden érdeklődőt.

Kapcsolat
C/2
épület

Tudományos hírek

Összes hír
Összes hír